Nakon što je Tužilaštvo u Smederevu podiglo optužnicu protiv profesorke Ekonomsko-ugostiteljske skole u Velikoj Plani Dragane Tirnanić zbog 13 krivičnih dela, juče je predsedavalo veće Okružnog suda u Smederevu u utvrdilo da ne postoje razlozi da se Tirnanićevoj produži pritvor. Iako je juče portparolka Tužilaštva Marija Galjak Nikolić izrazila nadu da tužilaštvo očekuje da će Okružni sud u Smederevu prihvatiti njihov predlog i da okrivljenoj Dragani Tirnanić produži pritvor, to se nije desilo.

Nakon što je Tužilaštvo u Smederevu podiglo optužnicu protiv profesorke Ekonomsko-ugostiteljske skole u Velikoj Plani Dragane Tirnanić zbog 13 krivičnih dela, juče je predsedavalo veće Okružnog suda u Smederevu u utvrdilo da ne postoje razlozi da se Tirnanićevoj produži pritvor. Iako je juče portparolka Tužilaštva Marija Galjak Nikolić izrazila nadu da tužilaštvo očekuje da će Okružni sud u Smederevu prihvatiti njihov predlog i da okrivljenoj Dragani Tirnanić produži pritvor, to se nije desilo. „Tužilaštvo će se žaliti i o tome će odlučivati Vrhovni sud Srbije – napomenula je Galjak Nikolić.
Slavoljub Nikolić, predsednik Okružnog suda u Smederevu kaže da je optužnica stigla u sud i da je za predsednika Veća imenovana Branislavka Branković. „Stav veća je da nema razloga da se pritvor Tirnanićevoj produži tako je ona puštena iz pritvora“, istakao je za naš list Nikolić.
Profesorka Dragana Tirnanić tereti se za četiri krivična dela primanja mita, dve iznude u pokušaju i sedam zloupotreba službenog položaja od 2005. do 2008. Prema optužnici, profesorka Dragana Tirnanić je od svojih učenika zahtevala i primala novac da bi im dala petice iz predmeta koji predaje. Nakon davanja novca, petice iz Informatike dobijali su i učenici koji su prethodno imali jedinice, a pojedinima, koji su odbijali da daju novac, okrivljena profesorka je pretila fizičkim obračunom. Okrivljena profesorka je suspendovana do okončanja krivičnog postupka, a u pritvoru je bila od polovine aprila. Optužena je i direktorka škole Anđelka Prokopović, koja je zloupotrebila službeni položaj jer nije reagovala na pritužbe učenika, školskog psihologa i pojedinih profesora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari