Projekat “Multimedijalna nastava” svrstaće Tehničku školu Majdnapek među najopremljenije u Srbiji 1Foto: J.B.K.

Budući srednjoškolci, kao i njihovi stariji drugovi koji su se ranijih godina opredelili za Tehničku školu Majdanpek, u narednoj školskoj godini imaće na raspolaganju najsavremenija učila – table računare.

Projekat “Multimedijalna nastava” kojom je majdanpečka Tehnička škola konkurisala kod Ministartsva prosvete vredan 15 miliona dinara, omogućiće ovoj obrazovnoj ustanovi da se opremi učilima najnovije generacije.

„Reč je o najsavremenijim učilima koja će omogućiti realizaciju projekta „Multimedijalna nastava“ i koja će našu školu svrstati u red najopremljenijih obrazovnih ustanova u Srbiji. Radi se o 11 tabli i to su bukvalno table računari, najsavremenije table trenutno na tržištu. I u ministarstvu su prepoznali da se radi o pravoj inovaciji, da su to nastavna sredstva koja imaju perspektivu i koja će jedan duži vremenski period da budu aktuelna u izvođenju nastave“ pojašnjava za Danas direktor Tehničke škole Majdanpek Dragoslav Janković.

Prema njegovim rečima, proces učenja postaće atraktivniji, dinamičniji i sadržajniji, nastavnicima će omogućiti veću kreativnost u sastavaljanju nastavnih materijala, a učenicima će pomoći  da se potpunije uključe u proces učenja. S obzirom na to da je reč o najsavremenijim učilima, nastavnici Tehničke škole moraće da da prođu odgovarajuću obuku i ovladaju njihovim korišćenjem.

„Prednost je to što će moći da koriste sva elektronska izdanja knjiga, različite aplikacije, video klipove čime će nastava biti osavremenjena. Ovim nastavnim sredstvima biće pokrivena kompletna nastava u svim odeljenjima Tehničke škole u Majdanpeku, vodili smo računa o tome da se u svim odeljenjima podjednako koriste ova savremena nastavna sredstva“, kazao nam je Dragoslav Janković.

Ovogodišnji plan upisa Tehnička škola Majdnapek, inače jedna od dve srednje škole u opštini, sačinila je na osnovu prošlogodišnjeg intresovanja učenika kada su sva četiri odeljenja prvog razreda bila popunjena gotovo do poslednjeg mesta.

Osim mašinskih tehničara motornih vozila, majdanpečka Tehnička škola upisaće po jedno odeljenje eleketrotehničara informacionih tehnologija u Majdanpeku i carinskog tehničara u Donjem Milanovcu, kao i mešovito odeljenje trećeg stepena, bravar-zavarivač, ukupno 120 mesta u četiri odeljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari