Istražni sudija opštinskog suda u Novom Bečeju Jožef Fabijan potvrdio je za Danas da je prekjuče u Tisi, kod novobečejskog atara Lipe pronađeno telo ženske osobe za koju se sumnja da je pripadala grupi Albanaca koja je pokušala da ilegalno uđe u Mađarsku. Prema njegovim rečima telo je upućeno u novosadski Institut za sudsku medicinu.

– Prema zapisniku koji smo dobili, reč je o mlađoj ženi visokoj 161 santimetar, koja je bila obučena u braon jaknu, farmerke i patike. Osoba nije imala dokumenta kod sebe, pronađen je samo mobilni telefon i baterijska lampa. Kontaktirala nas je Islamska zajednica povodom ovog događaja, ali je identifikacija još u toku i odgovori se čekaju, rekao je istražni sudija Jožef Fabijan.

Prema njegovim rečima, ovo je prvi utopljenik u Tisi pronađen kod Novog Bečeja, preciznije kod Bačkog Petrovog sela, otkada se desilo utapanje petnaestak ilegalnih emigranata u ovoj reci. Istu informaciju potvrdila je i zrenjaninska policijska uprava, na čijem području je otkriven leš.

Dosad je pronađeno ukupno pet tela utopljenika u Tisi, za koje se sumnja da pripadaju grupi kosovskih Albanaca koja je pokušala da ilegalno pređe u Mađarsku. Dvoje utopljenika pronađeno je kod Kanjiže, a ostali u mađarskom toku reke. Prema nezvaničnim podacima, istražni organi Srbije dobili su spisak osoba za kojima se traga. Sve policijske uprave duž toka Tise u Srbiji prate situaciju na terenu, ali informaciju da li se planira detaljna pretraga reke niko nije mogao da potvrdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari