Protest advokata zbog novog zakona o parničnom postupku, traže njegovo povlačenje 1Foto: FoNet/Milica Vučković (arhiva)

Velika grupa advokata blokrala je na kratko saobraćaj u centru Beograda, nedaleko od sedišta Advokatske komore Srbije (AKS) tražeći povlačenje iz javne rasprave nacrta novog zakana o parničnom postupku i najavljuju nastavak protesta dok se to ne desi.

Advokat Čeda Kokanović izjavio je Beti da taj predlog zakona, koji je pušten u javnu raspravu, ima za cilj da onemogući građane da ostvare svoje prava kada ih država povredi, kako se stručno kaže, da im „onemogući pristup sudu“.

On je rekao da im je taj zakon „rađen iza leđa“, da nemaju poverenje u rukovodstvo komore i da traže formiranje nove Radne grupe za izradu ovog zakona.

„Jutros je bio sastanak predsednka AKS i ministarke pravde, jer su shvatili da je nezadovljstvo advokata preveliko, sa kojeg su naveli da će javna rasprava da se produži do kompromisa advokature i ministarstva. Mi ćemo se organizovati, napravićemo štab, mi nemamo komoru jer je ona njihova“, rekao je Kokanović.

On je ocenio da je advokata bilo barem dvesta na današnjem skupu do kojeg je došlo „spontano“, međusobnim obaveštavanjem preko društevnih mreža, i da neće odustati od svog zahteva da se nacrt povuče iz javne rasprave i ne napravi novi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari