Protest meštana Tomaševca zbog zatvaranja mosta 1Foto: N1/Ksenija Pavkov

Meštani vojvođanskog sela Tomaševac kod Zrenjanina i ove nedelje održali su protest na mostu preko reke Tamiš, zahtevajući od nadležnih da rekonstruišu most, preko kojeg ne mogu da idu automobilima.

 

Građani se već mesecima okupljaju kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog zatvaranja mosta koji je pre tri godine, zbog lošeg stanja, zatvoren za drumski saobraćaj, dok je vozovima i dalje dozvoljeno da nesmetano saobraćaju, prenosi N1.

Taj most je je direktna veza između sela Orlovat i Tomaševac, ali i za mnoga druga zrenjaninska sela sa magistralnim putnim pravcem ka Beogradu i Zrenjaninu. Zbog zatvaranja, meštani su prinuđeni ili da korsite letnji atarski put ili drugi pravac koji je višestruko duži.

Iz grada Zrenjanina i JP „Putevi Srbije“ poručili su da će umesto saniranja starog, biti izgrađen novi most, a da bi gradnja mogla da počne već početkom 2024. godine. Meštani Orlovata i Tomaševca međutim traže hitnu sanaciju starog mosta, jer su zbog njegovog zatvaranja ‘odsečeni od sveta’. Najavljuju da će proteste organizovati do ispunjenja zahteva, a za nedelju, 12. novembar, najavljuju i blokadu drumskog i železničkog saobraćaja između Tomaševca i Uzdina.

Most na Tamišu kod Tomaševca spada u najstarije železničke mostove u Srbiji, izgrađen je 1880. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari