Protest protiv NATO pakta i za Rusiju: „Sram bilo Vučića, borac je temelj ove države a ne teret“ 1Foto: Printscreen/ SRBIN info - kanal Centar/YouTube

Više stotina građana okupilo se ispred Generalštaba Vojske Srbije na protestu protiv NATO pakta i za podršku Rusiji, a ratni-vojni veterani obratili su se prisutnima deleći svoja iskustva iz devedesetih i pozivajući na podršku Rusiji.

„Došlli smo da poručimo NATO zlikovcima da im nismo zaboravili ni oprostili ono što su nam radili. Tačno pre 23 godine zločinačka NATO alijansa je napala našu zemlju, 78 dana su nas bombardovali, ubijali naš narod, našu decu, rušili našu zemlju. I posle svog tog vremena ni pokajanja, ni ničega. Doveli su na vlast one koji verno služe, što je velika sramota. Sada u Ministarstvu odbrane imamo NATO kancelarije, imamo sramne sporazume potpisane sa NATO paktom – to je velika sramota za Srbiju. Mi smo zlikovcima hrabar otpor pružili, nismo se povukli ni jedan metar niti im ustupili metar naše teritorije“, kazao je Zoran Lekić iz jedinice „Džokeri“ i naglasio da se time ponosi, da se tako brani otadžbina.

Lekić tvrdi da je NATO koji je bombardovao Srbiju sada režira stanje u Ukrajini, ali da Rusija više nije na kolenima kao što je bila ’99, te da će odbraniti svoj narod i Ukrajinu.

„Sa braćom je pravda, a gde je pravda, tu je Bog“, zaključio je Lekić uz poruku – „Živela Srbija, živela Rusija, f**k NATO pakt“.

Darko Milanović iz Užica kazao je da mu je drago da prisutni nisu zaboravili ratne zločine, i pozvao na šetnju podrške Rusiji do Ambasade Rusije.

Govornici na protestu zaključili su da narod Srbije dobro pamti, ne zaboravlja i ne oprašta ni jednu bombu, ni jednu žrtvu, te da Srbija i Rusija imaju zajedničkog, večitog neprijatelja.

Pored toga, osudili su vlast za uvođenje sankcija, konstatujući da ih niko nije pitao da li su za to.

„Hoću da poručim Aleksandru Vučiću, od naših veterana mu se niko nije zahvalio što nam je obezbedio 157 dana tamo da kampujemo u Pionirskom parku i da se borimo za naša prava. On je zaboravio da je borac temelj ove države a ne teret. Borac je teret – sram ga bilo“, poručio je predsednik Udruženja invalida Vojvodine Milenko Čančarević.

Nakon toga je ispred Ambasade Rusije održan minut ćutanja za sve žrtve bombardovanja.

Govornici su pomenuli i informaciju da je pao Briselski sporazum, da su po njemu „Aleksandar Vučić i Ivica Dačić predali institucije na KiM u ruke okupatora“, i pozvali sve da prate situaciju i da se odazovu po potrebi.

Sve vesti u vezi sa krizom na istoku Evrope možete pratiti na posebnoj stranici o sukobu Ukrajine i Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari