Protest "Srbija protiv nasilja" prvi put u Vrbasu 30. juna: Okupljanje na Trgu Nikole Pašića 1Foto: Novi optimizam

Prvi protest pod nazivom „Vrbas protiv nasilja“ održače se u petak od 18 sati na Trgu Nikole Pašića u Vrbasu.

Na protestu će se građanima obratiti Senka Jankov, suspendovana profesorica sociologije iz Zrenjanina, članica Upravnog odbora Novog Optimizma čiji je slučaj predstavljen na zasedanju Skupštine Srbije u vidu poslaničkog pitanja ministru prosvete.

Na protestu će govoriti i Jovana Žugić, studentkinja iz Zmajeva, Sara El Sarag istaknuta advokatica iz Beograda i Jelena Mihajlović majka iz Pećinaca čijem detetu nije omogućen upis u vrtić zbog javnog iznošenja sopstvenih političkih stavova i otvorenoj borbi protiv vlasti.

Vrbas ovog petka postaje još jedan grad koji se pridružuje borbi protiv narastajućeg nasilja u društvu i autoritarne, nedemokratske i bezobzirne vladavine Aleksandra Vučića, kažu iz Novog optimizma.

„Pored opštih zahteva protesta, koji ujedinjuju sve delove Srbije, na ovom prvom okupljanju u Vrbasu biće reči i o mnogim lokalnim problemima koji su rezultat nekompetentne i koruptivne lokalne vlasti, kao i nebrige o životnoj sredini Vrbasa i okoline. Ovim putem pozivamo građanke i građane da nam se pridruže u što većem broju“, dodali su iz ove organizacije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari