Protest u Kosjeriću tokom posete Brnabić 1Foto: Vladimir Radojičić

Građani Kosjerića održali su danas protest ispred opštinske zgrade dok je u poseti ovom mestu bila premijerka Ana Brnabić.

Okupljeni građani protestovali su protiv otvaranja novog kamenoloma, ogromnog zagađenog vazduha, kao i poplava koje su zadesile ovu varošicu u junu a zbog kojih niko nije odgovarao.

S druge strane, ispred opštine su premijerku i njenu delegaciju pozdravili predstavnici i simpatizeri Srpske napredne stranke.

Zajedno sa premijerkom, Kosjerić su danas posetile i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ministarka privrede Aneđelka Atanasković.

Podsetimo, izbori u ovoj opštini koju vodi SNS na čelu sa predsednikom opštine Žarkom Đokićem, zakazani su za 28. mart.

Milena Orubović Đukić iz Grupe građana „Čisti ljudi za čist Kosjerić“ kaže za Danas da je pokušala da uputi pitanje premijerki Brnabić ko je odgovoran za poplavu u Kosjeriću, ali da ih predsednica vlade nije udostojila da ih primi i ogovori na njihova pitanja”

– U Kosjeriću je 23. juna poplavljeno preko 40 objekata zato što lokalna SNS vlast i investitor nisu na osnovu upozorenja Sektora za vanredne situacije sklonili skelu sa novog mosta na reci Skrapež. Dan nakon junskih poplava premijerka je bila u Kosjeriću i obećala je da će lično naći krivca za poplavu ali do danas nismo dobili odgovor na to pitanje – ukazuje Orubović Đukić za naš list.

Kako ističe, simboličnom predajom teglice sa „čistim Kosjerskim vazduhom“ za ministarku životne sredine Irenu Vujović pokušali su da ukažu na problem zagađenja vazduha, kao i na to da opština Kosjerić i dalje nema Plan kvaliteta vazduha.

– Svi zakonski rokovi su probijeni, čak je i Zaštitnik građana upozorio lokalno SNS rukovodstvo o tome. Premijerka koja je očito došla u službi kampanje SNS nije se udostojila ni da nas primi ni da odgovori na naša pitanja. Naša grupa građana će učestvovati na izborima 28. marta i borićemo se za sve građane Kosjerića. Nadamo se da ćemo pobediti krajnje lošu SNS vlast, koja radi protiv interesa građana Kosjerića. Život, a ne politika je naša ideja vodilja – naglašava Milena Orubović Đukić.

Premijerka je, prema informacijama Danasa, razgovarala sa građanima koji se protive otvaranju kamenoloma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari