Na protestu u Petrovaradinu žena kolima udarila nekoliko građana (FOTO/VIDEO) 1Foto: 021.rs

Na protestu u Petrovaradinu, gde građani večeras traže „Pravdu za Ninu“, došlo je do incidenta. Kako javlja portal 021.rs jedna žena automobilom je uradila nekoliko građana.

Građani Petrovaradina blokirali su danas put u tom delu Novog Sada, na mestu na kojem je stradala Nina Rađenović (21) kada ju je udario automobil, a nakon što je osumnjičeni pušten da se brani sa slobode. Ona je poginula 6. juna, kada je na nju, pri velikoj brzini, naleteo automobil kojim je upravljao mladić (21) iz Sremskih Karlovaca.

Kako je javio reporter 021.rs, građani koji su u blokadi, oko 22 sata, primetili su automobil koji je stajao nekoliko desetina metara dalje i u kojem je, kako su rekli, bila jedna zamenica novosadskog javnog tužioca.

Građani su prišli, a žena je tada upalila kola i udarila nekoliko građana koji su bili pored automobila.

Došlo je do rasprave, a žena je zatim izašla iz svojih kola i otišla do policijskog vozila. Građani su okružili taj policijski automobil i ne dozvoljavaju mu da ode.

Na mesto protesta stiglo je još ekipa policije, Žandarmerija, Hitna pomoć, a došao je i načelnik novosadske policije Slobodan Malešić. Takođe, povećao se i broj građana na protestu.

 

Protest „Pravda za Ninu“ organizuju porodica i prijatelji nastradale devojke, jer su nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga i pravosudni postupak.

Protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, ali je nakon saslušanja kod tužioca pušten da se brani sa slobode.

Protest se održava u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu.

 

Na više mesta je okačen i poziv naslovljen sa „21 ruža za Ninu“.

„Poštovani građani Petrovaradina i svi sugrađani, pozivamo vas na skup. Nina je mogla biti vaše dete, unuče, bratanica, sestričina… Složno za Ninu“, navedeno je u pozivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.