Protestni koncert Ne da(vi)mo Beograd 1

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd najavila je za 20. oktobar protestni koncert na Trgu Republike.

Kako se navodi u saopštenju, Dan oslobođenja Beograda, 20. oktobar, slave protestnim koncertom s porukom da se sloboda ne dobija, već osvaja i da je niko neće izboriti za nas.

“Ponosni na slobodarski duh grada i poštujući antifašističke tekovine po kojima praznik Beograda nosi ime, pozivamo vas da nam se pridružite u četvrtak na Trgu Republike od 18 časova. Proslavljamo ideju grada koji pripada svim njegovim građanima, grada solidarnosti i jednakosti, u kome se ne manipuliše ni istorijom ni sadašnjošću, ni vrednostima antifašizma, kao ni javnim interesom i vladavinom prava. Proslavljamo ideju grada u kome će zajednički resursi, obrazovanje, zdravstvo, prevoz i socijalna zaštita biti javni i dostupni svim građanima. Proslavljamo svesni da će borba biti teška i duga, ali još odlučniji da odbijemo strah i ne odustanemo”, navodi se u najavi.

Na koncertu će nastupiti muzičari koji se tako pridružuju podršci pisaca, vizuelnih umetnika i brojnih javnih ličnosti na strani građana u borbi za istinu i pravdu, u borbi za grad po meri građana. Za sada su najavljeni Jarboli, Prti Bee Gee, Lira Vega, Smoke, Mardeljano, Kazna za uši, Fish in Oil, Dj Flip. Program vodi Marko Vidojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari