Dobar start protiv Argentinca Huana Martina Del Potra otvorio je srpskom teniseru Novaku Đokoviću mogućnost da već u današnjem drugom meču u Šangaju izbori plasman u polufinale ATP šampionata.

Treći reket sveta posao u grupnoj fazi pokušaće da završi protiv, uz njega jedinog neporaženog među „zlatnima“, Rusa Nikolaja Davidenka.

Iako su obojica u samom vrhu svetskog tenisa, interesantno je i to što su se do sada na turnirima susretali samo na treninzima i u svlačionici. Na ATP turu, dakle, nisu saznali kako izgleda igrati jedan protiv drugog, međutim, i pored toga jednom su ukrstitli rekete – u Dejvis kup meču između Srbije i Rusije, igranom početkom godine. Davidenko je izašao kao pobednik tog duela, ali prvenstveno zato što mu je Đoković predao meč zbog jake prehlade. I jednom i drugom zajedničko je to što iza sebe ostavljaju sezonu punu uspona i padova, ali sada u Šangaju obojica su pokazala zavidnu igru, Novak je rutinski dobio Del Potra, a Davidenko je neverovatnim preokretom porazio Congu.

Đokoviću je za ranking i očuvanje trećeg mesta važna svaka pobeda u Šangaju, jer mu je sve bliži četvrtoplasirani Britanc Endi Marej. Naime, srpski teniser mora na ATP šampionatu da sakupi što je moguće više bodova, s obzirom na to da ga na početku naredne sezone odmah na startu očekuje odbrana titule na Australian openu. Inače, poredak 10 najboljih igrača planete je isti kao prošle nedelje, a neznatne promene na konačnoj ATP listi treba očekivati narednog ponedeljka, posle završnog turnira sezone.

Poraz Federera

Četvorostruki šampion Mastersa Švajcarac Rodžer Federer „sapleo“ se već na prvom koraku u Šangaju. Francuz Žil Simon iznenadio je prvog nosioca i posle dva sata i sedam minuta igre slavio sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:3). U drugom meču u crvenoj grupi Britanac Endi Marej pobedio je Amerikanca Endija Rodika takođe sa 2:1 (6:4, 1:6, 6:1).

Dobar start Zimonjića i Nestora

Srpsko-kanadski dubl Nenad Zimonjić i Danijel Nestor na startu takmičenja u zlatnoj grupi u Šangaju nadigrli su Poljake Mariuša Firstenberga i Marcina Matkovskog – 2:1 (7:6, 5:7, 10:4). Zimonjić i Nestor u svojoj grupi igraće još sa Lukašom Dluhijem iz Češke i Indijcem Leanderom Paesom, odnosno Šveđaninom Tomasom Bjorkmanom i Kevinom Ulijeom iz Zimbabvea. U drugoj, crvenoj grupi, nastupaju braća Bob i Majk Brajan, Maeš Bupati i Mark Nouls, Džef Kuci i Vesli Mudi, kao i Pablo Kuevas i Luis Horna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari