Protiv profesora Šeste gimnazije pokrenut disciplinski postupak: Zašto je suspendovan „Joca ubica“?

Ostavite komentar


  1. Ако тражи да ђаци науче математику, одмах га избацити из школе!!!

  2. U Potemkinovom selu u kome živimo svako znanje i kritička misao se kažnjavaju… ako mislite da se to dešava samo drugima, sačekajte… doći će red i na vas…

  3. Kakav li je to profesor koga djaci zovu ubica?! Izgleda jedan od onih nadobudnih kompleksasa koji je hiljadama dece zagorcao detinjstvo.

  4. Profesor legenda. Izveo na put uspesne ljude.
    Direktor anonimus. Najveci doprinos-Trsi se na ljudima pred penziju.

  5. Као родитељ ученика коме је предавао могу само да потврдим да је наведени срамота за струку. Са друге стране апсолутно у стандарду који већ предуго пружају инструкције система. Најтужније је што су су оштећене бројне генерације које би требале да чине будућност.

  6. Nema politike, čovek nije za posao profesora. Loš pedagog, prostački rečnik, prosek ocena na testu 1, potpuno obesmislio posao profesora.

  7. Odličan profesor koji traži znanje. Preti ocenama a deci uvek izadje u susret. Ponosna sam što traži znanje . Žalosno je što roditelji to ne prepoznaju već se trazw dobre ocene. Naravno, nije čovek kriv sto deca dolaze iz osnovne škole kao potpune neznalice sa svim peticama.

  8. Objavljujete samo pozitivne i neutralne komentare, a ovo je tema o kojoj treba da se prica.

  9. Kao bivši učenik pomenutog profesora mogu da potvrdim ta traži više … I zbog toga mu HVALA! Poštovani roditelji, ne brinite. Biće sve uredu. Pustite čoveka da izvuče maksimum iz Vaše dece. Koristiće im.
    I uvek je bio fer i korektan, nemojte da vas deca lažu. Samo traže alibi za svoj nerad.
    Držite se profesore!

  10. Učenicima i roditeljima je previše dozvoljeno i profesori izgleda više nemaju prava da učeniku dodele zasluženu ocenu. Profesor Knežević traži znanje, ali i posvećeno to znanje daje. Učenici koji su slušali matematiku kod profesora Jovana su medju najuspešnijim studentima prestižnih fakulteta.

  11. Већина ученика пружа подршку Јоци, само се то заташкава.

  12. Родитељима што пишу коментаре могу само да се сагну Јоци
    Сменили га јер квари просек њиховој финој деци

  13. Професор Јован Кнежевић од 1986. године је у Шестој београдској гимназији и нажалост ове године одлази у пензију. Сваки пут ми буде фасцинатно кад само помислим колико је тај човек упоран, јер има само једну намеру, а то је да ради свој посао и једну образовну установу заправо одржи образовном, да нам пренесе знање, да нас научи радним навикама и спреми за даље школовање. Ја као његова бивша ученица неизмерно сам захвална што је у мојој трећој години средње школе запао да ми предаје, јер сам његовом заслугом сада студент Електротехничког факултета у Београду на другој години и сваку математику, што би он рекао дала сам „левом ногом“, јер сам се са већином тих ствари сусрела у средњој школи. Успела сам да упишем и останем на овом факултету само зато што је тај човек за две године успео да надокнади све пропуштено из прве две године и надогради га са градивом за 3. и 4. годину. Наравно за то је био потребан и мој труд и рад, јер ништа се неће само од себе. Проблем праве деца која мисле да ће са никаквим трудом и радом имати добре оцене, јер њима је битна само оцена, као и њиховим родитељима, а не шта стоји иза тога. Срамота је како људи, новине и директор Шесте пишу да он омаловажава било кога и психички злоставља, а да притоме нису присуствовали и једном часу. Наравно да ће непоштовање ученика, галама, прича, непраћење на часу довести до тога да он повиси тон или да изненадни петнаестоминутни тест, што је сасвим нормално, он је професор, он мора да има ауторитет. Никога он није омаловажавао или кињио, терао нас је да не будемо украсне биљке у тој школи и да нешто заправо урадимо од себе, јер ако нећемо ми, неће нико. Никада није био надмен или себе величао у односу на друге, у односу на ученике, напротив увек је причао како се образовање срозало и како ни он ништа није био бољи од нас, али да свако незнање можемо да надокнадимо трудом и радом. Он јесте мало песимистичан, али то је само зато да би нам показао шта нас чека и да живот није бајка како га ми, док смо још у средњој школи, замишљамо. Професор Кнежевић је заправо професор који је ту да нас припреми за факултет, а не као да се школовање завршава средњом школом.
    Гласине су чудо, а чудо је и колико се нетачне брзо шире. Ја сам такође, када сам сазнала да ће ми он доћи као професор математике у трећој години била преплашена том чињеницом, али био ми је довољан само један и то први час да се уверим да су све те приче гласине и лажи суревљивих људи.
    Волела бих да се више прича о томе колико је ученика овај професор успео да изведе на прави пут!

  14. Kao učenik, koga je oborio na popravni i stvarno „mrzeo“, kao i ja njega, mogu samo da mu zahvalim na svemu. Da smo više takvih „Ubica“ profesora imali bilo bi nam bolje. Velika podrska za Jocu iz Kanade

  15. Profesor jeste specifičan. Đaci ga jako vole. Svi posle upišu ETF na budžetu. Pdrška profesoru

  16. Ovo je model koji primenjuju i drugi direktori da profesore koji su pred penziju prinude da napuste posao. Na njihovo mesto primaju bez radmog iskustva koji daku ocene po zeljama. A znanje nije bitno.

  17. Moja unuka, šesti razred, dobila je jedinicu iz istorije.Toliko je ocrnila profesora, da ga ne bi oprali Dunav i Sava. Roditelji su joj rekli da nauči i popravi.Pred svaki čas je bilo plakanje i pljuvanje profesora i tvrdnja da profesor nije „kul“.Kad su jednom hteli da je preslišaju, otac je bio šokiran njenim neznanjem.Umesto da se svađaju sa profesorom, pomogli su joj da nauči i sada ima peticu i profesor je postao “ baš kul“.Otac predaje na fakultetu i kaže da je opšta kultura i znanje, svake godine sve lošije.Na jednom roditeljskom sastanku, na koji sam otišla, bila sam zatečena komentarima i zahtevima koje pojedini roditelji imaju prema nastavnicima.

  18. Sva podrska Profesoru! Moj sin ga je dobio tek u trecoj godini i do kraja je vukao jedinicu, ali zavoleo je matematiku i obozava Jocu Ubicu!

  19. Kao bivsa ucenica doticnog profesora dajem punu podrsku ovoj suspenziji. Iste uvrede i isto maltretiranje koristio je i pre 30 godina. I dan danas se najezim kad pomislim na njega.

  20. Prosvetni radnici treba da podrze profesora i da izadju na protest. Imaju jako male plate i nemaju vise nikakva prava. Pojednici pokusavaju da se izbore za nesto vise i prodju kaznjeno. Paradoks u Srbiji. Kriminalci prolaze nekaznjeno a profesori ostaju bez plate zbog cega. Profesore uz tebe smo!!!

  21. Poruka za anonimne roditelje. Svu sreću vam želim kad se budete žalili na sistem i kad vam deca ostanu diletanti. Pristup „Moje dete je uvek u pravu“ ne vodi daleko, osim u srpskim srednjim skolama. Čovek je ubica neznanja. Pripremio je više dece za život i ono što ih čeka na fakultetu nego sve srednje škole u Srbiji zajedno. Ako ne želite da se znanje traži, možda dete nije trebalo da upiše gimnaziju, pošto je ona, jelte, priprema za dalje školovanje. Jedan od retkih u Srbiji koji decu spremi za fakultet i čiji đaci besprekorno upisuju i završavaju fakultete. To što volite da deca dobijaju zvezdice i da svi dobijaju sve petice za prisustvo, srećno vašoj deci. Bolje rečeno, bog nek im je u pomoći kad se susretnu sa stvarnim životom.
    Totalno bih ostavio po strani koja je to ljudska gromada i prijatelj dece.

    Sram vas bilo šta čoveku radite. Trn u oku u ovoj zemlji je neko ko obavlja svoj posao čestito, pošteno i iznad proseka za svaki srednjoškolski sistem na planeti Zemlji. Čovek daje 100% sebe i svog znanja učenicima, i mnogo je više od profesora. Ne stidim se imenom i prezimenom da se potpišem za razliku od anonimnih pljuvača. Evo kad ovo čitam, dođe mi da završim matematički fakultet, pošto sam ETF završio sa pola mozga nakon znanja koje mi je Joca preneo. Potom da dođem u 6u i nastavim borbu sa vetrenjačama i primitivnom sredinom. Nadam se da će moralna gromada poput Jovana Kneževića imati naslednika ili ode srednjoškolska matematika dođavola. Kud te sreće da Joca ubica ima priliku da ubije još malo nevaspitanja i neznanja kod dece u ovoj zemlji. Večita podrška.

  22. Ima u svakoj školi po jedan nastavnik koji maltretira decu.
    Daje jedinice i omalovažava decu.
    Godinama.

  23. Profesor koji je generacije ucenika izveo na stazu znanja i uspeha. Kamo lepe srece da je vise ovakvih profesora koji iz dece izvlace maksimum znanja za buducnost. Zahvalan profesoru za uspeh u zivotu.

  24. Profesor Knežević mi je predavao 4 godine. To smatram više nego srećnom okolnošću. Sramota je kakve gluposti o njemu izlaze u javnost. Da nisam imala tu sreću da četiri godine sedim na časovima kod ovog čoveka, na osnovu informacija iz medija, pomislila bih da je u pitanju pravi monstrum. Profesor koliko znam u avgustu ide u penziju i priznajem da mi je žao. Neću biti u prilici da predaje i mom detetu. Profesor je fenomenalan! Neizmerno mu hvala! Smatram da nivo znanja koji on traži nije nedostižan, daleko od toga. Roditeljima koji potpisuju peticije bih poručila da se dobro zapitaju šta žele svojoj deci. Ako će decu školovati na privatnim Sega-Mega – Trendovima onda neka ne oduzimaju profesora nekoj drugoj deci kojoj bi znanje moglo da posluži u životu. Verujte mi, ima i takvih.

  25. Predavao mi je, ali kratko vreme pre 18 godina. U odeljenju 30 đaka, 15 jedinica, 10 dvojki i 5 trojki. Teško mi je da prihvatim da je to normalno. O psihičkoj torturi da ne govorimo…

  26. Kao bivsa ucenica „Joce Ubice“ mogu samo da kazem da je ovo jedan veliki gospodin i Profesor sa velikim P! Covek cija je zivotna misija bila da nauci decu tome da zivot nije bajka i da ce se susretati i sa ljudima koji ih gaze i maltretiraju ali da se debelim trudom i radom sve moze postici. 18 godina nakon zavrserka VI BGD gimnazije jedino mi je on ostao urezan u pamcenju i hvala mu na svemu sto nas je naucio a tu je najmanje bitna bila matematika! Hvala Profesore Jovane!

  27. Podrška profesoru!
    Čime će pretiti ako ne ocenama? Srednja škola je poslednja stanica za buđenje. Celo školovanje sam inteligenciju protraćila na pronalasku alternativnih metoda za provlačenje. Bila sam srećna dok nisam stigla do najviše tačke kojom može sa srednjom školom. A probajte vi da studirate u četrdesetim sa decom i poslom…
    Matematika je najvažnija , roditelji shvatite to.
    Jedino dobro je što mogu da prepoznam vrdanje kod svoje dece i usmerim ih drugačije. Pre ili kasnije neznanje dođe na naplatu.
    Prestanimo da urušavamo autoritet učiteljima , nastavnicima , profesorima. To je za dobro naše dece i budućnost narednih generacija.

  28. Da li su ti roditelji išli u školu i nešto naučili kad su dozvolili deci i sebi da maltretiraju čoveka pred penzijom ,a tolike generacije je uspešno izveo .Ko još ceni profesore ,neka ih roditelji uče kod kuće mogu i ocene da im upišu poželji u e- dnevnik.

  29. Profesor mi je predavao matematiku tri godine. Upisala sam Elektrotehnički fakultet u Beogradu bez problema, da ne pominjem da sam se za ispite iz matematike na fakultetu minimalno pripremala i položila ih u prvom roku. Profesor je posvećen, uporan i trudi se da izvuče maksimum od učenika. Nažalost, njegovi kriterijumi se izgleda čine previsokim u vreme kada je najbitnije da deca imaju dobre ocene, nezavisno od znanja.
    I u mojoj generaciji su se ljudi žalili, da bi na kraju većina tih istih išla kod njega na konsultacije kako bi im pomagao oko zadataka iz matematike koji se rade na fakultetu.
    Ovim putem bih želela da mu pružim podršku, uz nadu da neće postati praksa da profesori koji malo „iskaču iz kalupa“ koji sistem nameće budu kažnjavani na ovakav način.

  30. Sramota.
    Direktor podržava lenjost učenika umesto posvećenost, autoritet i znanje profesora!
    Roditelji slepo veruju svojoj deci i učr ih da ne poštuju autoritet i odluke profesora.
    Sramota.

  31. Moja ćerka pohađa Šestu beogradsku gimnaziju, Joca joj ne predaje, ali je nastavnica geografije onog dana kada je on suspedovan, došla u razred postavila svim učenicima po jedno pitanje i ko nije znao odgovor odmah mu dala jedinicu u dnevnik, dok učenicima koji su znali nije dala nikakvu ocenu. Ako je ona to uradila da bi osetila Jocu onda je to strašno, a meni ovo upravo liči na to. Ako na kontrolnom više od pola razreda dobije jedinice, a ostali dvojke i jedno ili dvoje učenika više, onda i taj profesor treba da se zapita dali negde greši i dali im je dobro predavao.

  32. Podrška profesoru!!!
    A razmaženim roditeljima jedino preostaje da svojoj deci kupe diplome privatnih fakulteta.

  33. Ne može svako biti i dobar profesor i pedagog …
    Ima divnih profesora koji znaju da prenose znanje uz poštovanje dece bez ikakve torture i vređanja. Takvi zaslužuju svako poštovanje a ne oni koji pokazuju svoju nadmoć

  34. Poklanjanjem ocena u osnovnoj školi mnoga deca pohrle u gimnazije gde udare u zid. Gimnazije u kojima je ‘laganica’ u kojima je nastavljen sistem iz osnovnih…a onda se pojavi Jovan i eto problema
    Gimnazija je za one koji vole da uče i imaju sposobnosti, matematika se mora raditi,znanje je jedino važno. Zar to ne trena da se uci jos kod kuce? Zašto su roditelji u svom ovom sunovratu odustali od nekih normi? Jocin 1+ je 5ica u ostalim skolama. Na njegovim kontrolnim zadacima dobijala sam ocenu 0+, dok je kod kuce čekalo pitanje da li ti je jasno šta gresis a ne ocrnjivanje profesora. Poenta je bila naučiti.
    Zavrsih matematiku na PMFu…hvala Jovane za sva ‘maltretiranja’

  35. Mi, „anonimni“ roditelji smo potpisali peticiju punim imenom i prezimenom i br.lične karte.
    Ovaj čovek MALTRETIRA decu

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.