Najbolji srpski teniser Novak Đoković drugu godinu zaredom plasirao se u polufinale turnira u Dubaiju. Treći reket sveta je u četvrtfinalu rutinski savladao Hrvata Marina Čilića – 2:0 (6:3, 6:4). Đokovićće za mesto u finalu igrati protiv Francuza Žila Simona, osmog tenisera na ATP listi. Njih dvojica su se dva puta sastajala i trenutno je 1:1 u međusobnim duelima. Zanimljivo je da su oba protekla meča igrali u tri seta.

Brejk u četvrtom gemu prvog seta bio je sasvim dovoljan Đokoviću za vođstvo od 1:0. Srpski teniser je odlično servirao tako da Čilićnije ni došao u priliku da mu oduzme servis.

U nastavku se odnos snaga nije mnogo promenio, iako je hrvatski teniser bio blizu brejka u drugom i osmom gemu. Iz ove situacije se uspešno izvukao Đokovići u međuvremenu, u petom gemu došao u prednost. I ovoga puta jedan brejk je srpskom teniseru bio dovoljan za set, a ujedno i pobedu.

– Moram priznati da sam imao sreće u pojedinim gemovima kada sam servirao. Čilićje imao šanse u oba seta, ali sam se izvukao zahvaljujući atmosferi i podršci. U Dubaiju se osećam kao kod kuće – poručio je srpski teniser posle meča.

Novak Đoković je ovim trijumfom ponovio prošlogodišnji rezultat. Od njega je tada u polufinalu bio bolji Amerikanac Endi Rodik. Turnir u Dubaiju je iz serije ATP 500 i igra se za nagradni fond od 2.233.000 dolara.

Đoković – Čilić

2:0 (6:3, 6:4)

49 poeni 39

7 asovi 5

63% prvi servis 58%

3 duple greške 1

2/7 brejk šanse 0/6

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari