Prva područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije otvorena u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

 

Kragujevac je prvi grad u Srbiji u kome je Agencije za sprečavanje korupcije otvorila svoju područnu kancelariju kako bi svoje aktivnosti približila građanima.

Kancelarija će se nalaziti na petom spratu u zgradi Gradske uprave, a svečanom otvaranju prisustvovao je gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić sa saradnicima, Dejan Damnjanović, direktor Agencije za sprečavanje korupcije, Vladimir Šebek, načelnik Policijske uprave Kragujevac i drugi.

– Veoma je značajno da svaki deo sistema Republike Srbije shvati da je deo istog organizma. Jedan od najvećih zaštitnika sistema je upravo Agencija za sprečavanje korupcije koja je ozbiljan deo imunog sistema svake normalne države na svetu i u tom smislu nam znači da postoji i u Kragujevcu. Biće nam velika pomoć u borbi protiv te sistemske bolesti. Mislim da je na taj način grad napravio korak više u borbi protiv korupcije, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić i naglasio da je dobro i korisno da što više republičkih institucija ima svoje područne kancelarije u našem gradu.

Dejan Damnjanović, direktor Agencije za sprečavanje korupcije izrazio je zadovoljstvo što je prva područna kancelarija otvorena u gradu u kome je donet prvi Ustav moderne srpske države, uspostavljeni prvi diplomatski odnosi Srbije sa stranim zemljama, osnovan prvi univerzitet, gimnazija, sud, biblioteka, objavljene prve štampane novine…

Otvaranjem područne kancelarije u Kragujevcu, Agencija za sprečavanje korupcije ostvaruje jedan od planiranih programskih ciljeva.

– Ovim činom postižemo mogućnost još snažnijeg sprovođenja naših nadležnosti, ali što je veoma važno, približavamo se građanima Kragujevca. Kancelarijom u Kragujevcu želimo da u saradnji sa vama, u najvećoj mogućoj meri stigmatizujemo korupciju, da delujemo preventivno, tako da kao krajnji ishod postignemo da javni funkcioneri budu osobe sa punim ličnim i profesionalnim integritetom. U ovom poslu važna je međusobna podrška, razumevanje i kolektivna akcija. Sinergijom možemo postići željene rezultate – kazao je Damnjanović i zahvalio se gradonačelniku Dašiću na podršci i brzoj realizaciji ideje o otvaranju područne jedinice u Kragujevcu.

Prva područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije otvorena u Kragujevcu 2
Foto: Grad Kragujevac

Nakon svečanog otvaranja kancelarije, Dejan Damnjanović, direktor Agencije za sprečavanje korupcije sa predstavnicima grada zasadio je drvo prijateljstva u Spomen parku Kragujevački oktobar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari