Prvi bezbednjak Kosova Burim Ramadani pozvan da svedoči pred Specijalnim sudom 1Foto: Pixabay/LNLNLN

Specijalni sud na Kosovu pozvao je generalnog inspektora Kosovske obaveštajne agencije (KOA) Burima Ramadanija da posvedoči o svom kretanju za vreme sukoba, od 1998. do 2000. godine, saopšteno je iz KOA.

U pozivu je, kako se navodi u saopštenju KOA, navedeno da je Ramadaniju naređeno da se određenog datuma pojavi kao svedok na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu, a u pozivu je zatraženo da navede detalje u vezi sa njegovom fizičko-geografskom lokacijom tokom rata i dostavi dokumentaciju uključujući fotografije i druge podatke za period od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000. godine.

„Ramadani je u potpunosti svestan zakonskih obaveza u ovakvim slučajevima i smatra da je reč o tehničkoj greški i da će kao takva biti dodatno razjašnjena“, navodi se u saopštenju.

Ramadani je rođen 14.12.1981. godine u Suvoj Reci, magistar je političkih studija, bio je predavač bezbednosnih studija, novinar, poslanik Skupštine Kosova, generalni sekretar Alijanse za budućnost Kosova i na funkciju generalnog inspektora KOA, pre dve godine, došao je sa funkcije prvog zamenika ministra odbrane Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari