Potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova Konzorcijumom „Jedinstvo“ iz Sevojna, staropazovačka Direkcija za izgradnju započela je realizaciju projekta za gradnju kompleksa sportsko-rekreativnih bazena. Kako je predviđeno, između Stare i Nove Pazove na površini od blizu tri hektara biće izgrađeno nekoliko bazena, od onih za decu do olimpijskog, uz ulaganja od preko 500 miliona dinara. Projekti su finansirani iz budžeta, a izgradnju će pripomoći i sredstva iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja.


– Prva dva bazena će već u avgustu primiti kupače. U narednih nekoliko godina bićemo i organizatori velikih plivačkih takmičenja u olimpijskom bazenu u kojem se mogu odvijati sva međunarodna nadmetanja – kaže direktor Direkcije Jovan Tišma.

Kako se čulo prilikom potpisivanja ugovora, ovaj kompleks biće jedinstven u Vojvodini i služiće za potrebe rekreativaca ali i plivača vrhunskih profesionalaca. Gradnja će se odvijati u tri faze. Prva faza koja je, praktično, već počela obuhvata izgradnju dečijeg bazena površine 600 metara kvadratnih i dva otvorena bazena za odrasle površine 700 metara kvadratnih uz sve prateće sadržaje, kabine, toalet, kafić, ambulantu… Otvoreni olimpijski bazen predviđen je za drugu fazu, čija izgradnja je najavljena za narednu godinu, dok je u trećoj fazi predviđena izgradnja zatvorenog bazena.

– Veoma je efikasno i brzo rađeno od ideje do sada ozvaničenog početka radova. Nema razloga da bude drugačije do konačnog ostvarenja cilja – smatra predsednik Opštine Goran Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari