Punomoćnica porodica stradale dece u "Ribnikaru" demantovala advokaticu oca učinioca krivičnog dela 1foto FoNet Milica Vučković

Jedna od punomoćnika porodica oštećenih u masakru koji se u maju dogodio u OŠ „Vladisla Ribnikar“ dematovala je izjave advokatice Irine Borović, braniteljke V. K., oca dečaka koji je izvršio masakr, a koji je juče saslušan u svojstvu svedoka u postupku koji se vodi protiv njegovog oca.

„Nije tačno da je oružje čuvano na „apsolutno bezbedan način“, kako je to iznela branilac okrivljenog Kecmanovića. Zato sam od mojih klijenata, porodice Božović, roditelja smrtno stradale devojčice, zamoljena da ovo demantujem. Takođe, nije tačno da je dečak izjavio da otac nije taj koji mu je prvo omogućio da puca i koristi oružje – naprotiv, upravo na moja pitanja je odgovorio suprotno od ovog što branilac Irina Borović tvrdi, niti je iko od prisutnih iz bilo koje rečenice dečaka ubice mogao da shvati da on izražava kajanje – ne, nije“, rekla je Zora Dobričanin Nikodinović, punomoćnica porodice oštećenih, a prenosi N1.

Ona dodaje da oštećene strane smatraju da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku bio kontraproduktivan.

„Oštećeni roditelji i deca iz OŠ ‘Vladislav Ribnikar’, kao i svi punomoćnici porodica nastradale dece kao i advokati – punomoćnici porodica dece koja su povređena i traumatizovana ovim masakrom, jednoglasni smo u stavu da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku bio kontraproduktivan i mogao bi da ugrozi tužilačku istragu i krivične postupke u celinil i kontaminira dokaze, jer bi činjenice i dokazi od značaja za krivični postupak mogle da izađu u javnost pre suđenja“, kazala je.

Dobričanin Nikodinović smatra da bi moglo doći do situacije da se dokazi analiziraju i svedoci ispituju prvo pred Anketnim odborom, pa tek onda na sudu što je neprihvatljivo.

„Upliv laičke javnosti u sudski postupak mogao bi da bude veoma štetan po postupak koji u ovom trenutku vodi Tužilaštvo i sud uz pomoć svih drugih organa čiju pomoć zatraže i uz aktivno učešće odbrane i oštećenih. Kao punomoćnici oštećenih u školi „Vladislav Ribnikar“ saglasni smo da Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu za masakr u „Ribnikaru“ profesionalno i ekspeditivno, te da nema potrebe a može biti štetno laičku javnost mešati u krivični postupak koji je u toku. Predmeti ovih ubistava su u nadležnosti Tužilaštva kao dela sudske vlasti pa ne vidimo od Anketnog odbora benefit ni za ovaj krivični postupak, niti za istinu uopšte“, kaže Dobričanin Nikodinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari