Punomoćnici Branislava Lečića: Nije nam dostavljeno rešenje o odbacivanju prijave 1Foto: BETAPHOTO/ EMIL VAS

Punomoćnici Branislava Lečića saopštili su danas, povodom medijskih napisa da je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld, koja je Lečića optužila za silovanje, da se rešenje o odbacivanju prijave dostavlja samo podnosiocu prijave, te da njima nije dostavljeno.

Čedomir Stojković, advokat Branislava Lečića, rekao je za Danas ranije da se rešenje o odbačenoj krivičnoj prijavi šalje podnosiocu „i samo njemu“, te da ga oni u ovom trenutku nemaju.

Kako je naveo kasnije u saopštenju, zbog toga nemaju uvid u obrazloženje rešenja, ali da će tražiti odobrenje tužilaštva da im se dostavi rešenje.

„Ukoliko je medijska informacija tačna, Branislav Lečić, njegova porodica i prijatelji, poslovni saradnici, ali i njegovi advokati, odbačaj krivične prijave doživljavaju kao čekanu pravdu“, ističe se u saopštenju.

Ocenjuje se da su sve izjave Danijele Štajnfeld „kontradiktorne“ i da sve medijske interpretacije „obiluju nelogičnostima“.

Punomoćnici su istakli da postoje dokazi koji nisu prikazani javnosti, ali jesu državnim organima, koji „nepobitno ukazuju na činjenicu da Branislav Lečić sa navodima gospođe Štajnfeld nema ništa“.

„Ne bih još uvek ništa da komentarišem, zato što ja zvanično nemam ta saznanja. Da sam verovao medijima i drugima, a ne zakonu, mislio bih da sam monstrum. Ovako ću i sada poštovati zakon i sačekati da me zvanično obaveste, pa ću dati saopštenje“, rekao je Branislav Lečić ovim povodom, piše Blic.

Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje, potvrđeno je za Danas u ovom tužilaštvu.

Povodom vesti da je Više javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje, nekadašnja glumica Merima Isaković, koja je takođe optužila Lečića za seksualno uznemiravanje i pokušaj silovanja, ocenjuje za Danas da je ova odluka “tužna i žalosna”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari