Puštena u rad ulazna strana graničnog prelaza Horgoš 1Foto: Uprava carina Republike Srbije

Nakon višemesečnih građevinskih radova, jutros je u sedam časova puštena u rad rekonstruisana ulazna strana graničnog prelaza Horgoš.

Kako se navodi na sajtu Uprave carina Srbije, otvoreno je osam traka za automobile i dve trake za autobuse, a postavljene su i nove kabine za carinu i policiju.

“Kako su radovi na proširenju ulaznih terminala na graničnom prelazu Horgoš završeni neposredno pre prvog uskršnjeg talasa putnika, koji će za praznike doći u Srbiju ili kroz nju proći, očekuje ih prijatno iznenađenje koje je vredelo čekati”, navode iz Uprave carina.

Otvaranje rekonstruisane ulazne strane prelaza Horgoš je dan ranije za RTS najavila Emeše Lalić Urban, državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potvrdila da se kompletna rekonstrukcija očekuje do kraja septembra.

Iz Uprave carina smatraju da će rekonstrukcija najfrekventnijeg prelaza na severu zemlje, graničnog prelaza Horgoš, značajno poboljšati protok saobraćaja i smanjiti zadržavanja karakteristična za sezone odmora i praznika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari