Računari za osuđenice 1

Predstavnici OEBS-a uručili su donaciju Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu u vidu pet kompjutera i jednog štampača, za obuku osuđenica.

Na vrednoj donaciji zahvalio se direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Milan Stevović. “Zahvalni smo na ovoj pomoći Misiji OEBS-a, dodeljenoj u cilju poboljšanja uslova u kojima borave osuđenica.

Ova pomoć nam je neophodna kako bi se sprovelo njihovo funkcionalno obrazovanje i kako bi se one osposobile za usko stručne kvalifikacije i pronašle posao posle izdržavanja kazne”, rekao je Stevović. Sve osuđenice posle obuke dobijaju diplome i sertifikate, u kojima se ne navodi gde su ih stekle. Stevović je naveo i da je u krugu zatvora u junu počela gradnja novog smeštajnog objekta za 160 osuđenica u kome će biti poluotvoreno, otvoreno i prekršajno odeljenje.

Završetkom njegove izgradnje biće u potpunosti zadovoljene potrebe za smeštajem u požarevačkom zavodu. Ministarstvo pravde je u prethodnih pet godina dosta uložilo u poboljšanje smeštaja, što je prepoznato i u Savetu Evrope koji je u svom izveštaju pohvalio napore i dobre rezultate Srbije. Zamenik šefa Misije OEBS-a, Džozef Melot, rekao je da su ostavreni veliki napori u okviru modernizacije sistema za izvršenje krivičnih sankcija u Srbiji, a da će u narednom periodu pomoć OEBS-a biti usmerena u program za socijalne reintegraciju osuđenica, u cilju sprečavanja ponovnog izvršenja krivičnih dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari