Rada Trajković: Policajac mi rekao "Vi danas nećete putovati" 1foto FoNet/Aleksandar Barda

Rada Trajković, iz Evropskog pokreta Srba sa Kosova, napisala je večeras na Tviteru da Aleksandar Vulin i SNS zloupotrebljavaju policiju i narušavaju joj ugled nakon što je MUP saopštio da su njeni navodi o zadržavanju na beogradskom aerodrumu od strane policije lažni.

Rada Trajković je ranije danas napisala na Tviteru a potom i ispričala za Danas da je služba pasoške kontrole sprečila njen izlazak iz Srbije prilikom pokušaja da ode za Crnu Goru.

Kako je objasnila ona je bila u jednom trenutku smeštena u podrumskim prostorijama Beogradskog aerodoroma, izolovana i okružena pridnicima MUP-a, koji nisu dopustili ni njenom sinu Dejanu Trajkoviću da joj se približi, iako je bio u njenoj pratnji zbog majčijih zdravstvenih razloga.

Ona je kazala da je u Podgorici večeras trebalo da gostuje na TV Podgorica, ali da se zbog propuštenog leta to neće dogoditi.

– Mislim da je to bio i cilj. Da je u pitanju kontraverzni potpredsednik Srpske liste Milan Radiočić, on bi prošao pasošku kontrolu bez problema. Olivera Ivanovća su ubili, a mene ovako maltretiraju i ograničavaju mi slobodu krtetanja – rekla je Rada Trajković.

Iz MUP-a su demantovali ove tvrdnje rekavši da su navodi Rade Trajković lažni i da je policija postupala po zahtevu Trećeg osnovog javnog tužilaštva.

– Dakle, postupanje prema gospođi Trajković je bilo radi uručenja poziva nadležnog tužilaštva, a navodi da joj je zabranjen izlazak iz zemlje nisu tačni“, rekli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rada Trajković napisala je na Tviteru da ne zna o kakvom se postupku radi, i da nije dobila nikakvo objašnjenje.

– Izlazak iz zemlje mi nije dopusten, u pravom sovjetskom stilu. Razlog: pozvana sam u ponedeljak pred Treći osnovni sud da dam izjavu u nekom procesu. Protivzakonito mi nije data nikakva informacija o čemu se u ovom misterioznom procesu radi. Maltretiranje se nastavlja… – navela je Trajković.

Reagujući na saopštenje MUP-a, ona je ponovila da joj izlazak iz zemlje nije bio dozvoljen.

– Tretirana sam kao poslednji kriminalac, g.Vuline (pretpostavljam da Vi pišete ova sumanuta saopštenja). Policajac mi je čak rekao: “Vi danas putovati nećete” A ako iko zloupotrebljava policiju i narušava joj ugled to ste Vi i Vaša SNS ekipa – napisala je Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.