Radijatori u Novom Sadu konačno topli: Gradonačelnik razmatra umanjenje računa za oktobar 1Foto: Miroslav Dragojević

Novosađanke i Novosađani prvim su novembarskim jutrom konačno dočekali i tople radijatore u svojim domovima. Gradska toplana obavestila je svoje korisnike kako će početi isporučivati toplotnu energiju za objekte koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja. Toplotne probe obavljene su još pre deset dana i sistem je bio u režimu pripravnosti.

Radijatori su počeli da se mlače juče popodne, pa je ovo prvo jutro bez ćebeta, paljenja klima ili električih peći. Preko dana su temperature u stanovima bile u u redu, ali noću i ujutro, mnogi su ipak grejali, pre svega porodice koje imaju malu decu.

Sezona grejanja u Novom Sadu trebalo je da počne najkasnije 15. oktobra, pa se građani sa pravom pitaju da li će im biti umanjeni i računi za ovaj mesec. Većina žitelja Novog Sada grejanje plaća tokom cele godine i to im je najveća stavka u mesečnim računima.

Već je i zaboravljeno kada je krajem avgusta sada već bivši gradonačenik Miloš Vučević obišao jednu od gradskih toplana i najavio kako je sve spremno za grejnu sezonu.

Novi gradonačelnik, Milan Đurić, rekao je da će grad razmotriti opciju umanjenja računa za grejanje za oktobar, ali da o tome još ništa konkretno nije odlučeno.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari