Svetislav Jović, član Srpske radikalne stranke, novi je predsednik Skupštine opštine Vlasotince, odlučeno je na prekjučerašnjoj sednici lokalnog parlamenta. Za njegov izbor, pored radikala, glasali su i odbornici Socijalističke partije Srbije, Nove Srbije, Demokratske stranke Srbije i Grupe građana.

Demokratska stranka i G17 plus, čiji su odbornici deo opozicije, bojkotovali su izbor uz ocenu da nema kvoruma za odlučivanje, jer su na početku skupštinskog zasedanja prisustvovala 22 od 45 odbornika. Kvorum za rad je obezbeđen tek posle verifikacije odborničkih mandata predstavnicima Srpske radikalne stranke.

Kako smo pisali, odlukom suda devetorici odbornika Srpske napredne stranke oduzeti su mandati i vraćeni radikalima. Tako je juče sa dužnosti predsednika SO Vlasotince smenjen Velibor Stojković, nekadašnja perjanica politike Vojislava Šešelja, koji je, kao i svih devet odbornika Srpske radikalne stranke, napustio odbornički klub, ali je posle sudske odluke ostao i bez odborničkog mandata.

Prvi put posle demokratskih promena 2000. godine socijalisti i radikali su posle poslednjih lokalnih izbora bili deo vladajuće koalicije. Sada su ponovo zajedno, ali im to ne bi pošlo za rukom da im nisu pomogli odbornici Demokratske stranke Srbije i Grupe građana.

Poslednjih nedelja se govorilo kao o gotovoj stvari da će SPS novu lokalnu vlast da formira sa DS i G17 plus, jer tako lakše mogu da dođu do sredstava u Republici. Iako su pregovori trajali dugo, do dogovora nije došlo.

Posle neuspelih pregovora, opozicija, pre svih odbornici DS, oštro optužuje SPS i njihovog lidera Živana Šušulića da vodi neprincipijelnu politiku, uz to suprotnu interesima građana Vlasotinca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari