Radio Beograd slavi 97. rođendan

Na današnji dan 1924. godine prvi signal iz radio-telegrafske stanice u Rakovici

Ostavite komentar


  1. Jednom , davno , sam negde pročitao da je neko rekao: „Televizija mi nikad nije zamenila radio“ . Isto i meni . Radio je nezamenljiv .

  2. Pre se proslavljala godišnjica od 1929. (tada je zaista osnovan Radio Beograd AD), čak je 1979, za pravu 50-godišnjicu Radio Beograda, napravljen dokumentarac „Ovde Radio Beograd“ u kome se jasno pominje da je to jubilej osnivanja…a već neko vreme se forsira ta 1924, mada stanica „Radio Beograd-Rakovica“ i nema baš neke veze sa kasnije nastalim zvaničnim Radio Beogradom. Možda je ovo sa 1924. poslednjih godina malo takmičenje sa Hrvatskom, pošto je Radio Zagreb osnovan 1926, samo što su oni te godine zaista osnovani kao preduzeće sa redovnim emitovanjem programa (kao Radio Beograd 1929).

  3. 1) Prva radio stanica sa redovnim programom je Radio Montreal 1920, prva na Balkanu je Radio Zagreb 1926, prva u Srbiji je Radio Beograd 1929.
    2) Zgrada u kojoj je danas Radio Beograd je izgrađena (i služila je do 1945) kao Zanatski dom 1937.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.