"Radio je preživeo mnoge promene i evoluirao kroz decenije": Ministar Jovanović čestitao Svetski dan radija 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Mihailo Jovanović danas je, povodom Svetskog dana radija, uputio čestitku svim urednicima, novinarima i zaposlenima na radio stanicama u zemlji.

Jovanović je istakao da je radio kao medij preživeo mnoge promene i evoluirao kroz decenije, ali da je i dalje neprikosnoven u sposobnosti da poveže ljude i pruži im informacije, zabavu i inspiraciju, saopštilo je Ministarstzvo za informisanje i telekomunikacije.

Kako je dodao, radio je ostao pouzdan pratilac u životima mnogih ljudi.

„Pored toga što je oduvek bio svedok istorijskih događaja, promenljivih trendova i kulturnih revolucija, radio je uvek bio tu da nas nasmeje, inspiriše ili uteši. Bez obzira na to da li je to omiljena pesma, jutarnji program, vesti ili sportsko izveštavanje, radio je uvek bio tu da nas dočeka sa svojim poznatim glasovima i melodijama“, naglasio je Jovanović.

Jovanović je dodao da je ovo ujedno i prilika da se setimo koliko je važno podržavati javni servis i nezavisne radio stanice koje doprinose raznolikosti medijskog pejzaža.

Jovanović je izrazio zahvalnost svim radio voditeljima, tehničarima, novinarima i producentima koji rade naporno kako bi svakodnevno pružili kvalitetan sadržaj publici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari