Radnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Gamzigrad” za ponedeljak najavili protest ispred Gradske uprave Zaječar 1Foto: M. S. / Danas

Radnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Gamzigrad” pored Zaječara su u štrajku od 4. Jula. Danas su kazali za Danas, pošto niko ne odgovara na njihove apele, da se od ponedeljka sele ispred Gradske uprave u Zaječaru, gde će nastaviti protest.

Predsednik štrajkačkog odbora, Milan Stojanović, kaže za Danas da su oni započeli štrajk upozorenja 4. jula u trajanju od jednog sata.

“Mi terapeuti smo to započeli, a dva dana kasnije priključili su se i radnici ostalih službi. Tako da smo zvanično u generalnom štrajku od 21. jula”, objašnjava Stojanović.

Prema njegovim rečima, prošlo je više od mesec dana kako su štrajk započeli, ali do sada nikakvih pomaka nema.

Radnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Gamzigrad” za ponedeljak najavili protest ispred Gradske uprave Zaječar 2
Foto: M: S: / Danas

“Naši zahtevi su isplata zarada zaopslenima, isplata putnih troškova od početka godine, normalnost isplate zarade, a dodali smo i dva zahteva kada smo počeli sa radikalizacijom protesta 31. Jula – kompletna smena rukovodstva sa v.d. direktorom na čelu i preispitivanje poslovanja u poslednje pet godine”, kazao je za Danas Stojanović.

On dodaje da je za sada jedino isplaćena plata za april i maj, a da se oni pridržavaju zakona o minimum rada u štrajka, tako da on tvrdi da pacijenti nisu ugroženi.

Sagovornik Danasa najavljuje za ponedeljak 14. avgusta protest ispred Gradske uprave u Zaječaru, pošto niko na njihove zahteve i mejlove ne odgovora, čak ni ministarstvo.

“Poslali smo hiljade mejlova, i do sada nema nikakvih odgovora. Zbog toga što nas svi ignorišu, rešili smo da održimo protestni skup ispred GU Zaječar u ponedeljak u 15:15 sati, i pozivamo ljude, pacijente i sve ostale da nam se pridruže”, poručio je on.

Stojanović kaže i da su pre nekoliko dana imali sastanak sa Upravnim odborom, ali umesto rešenja, kako on ističe za Danas, dobili su ista obećanja kao kada su započeli štrajk.

“Njihovu istu priču slušamo od početka štrajka – da se očekuje pomoć, ali su sada svi na kolektivnom odmoru. Non stop vrte istu priču”, objašnjava Stojanović i dodaje “da su radnici okrivljeni da štrajkom ruše ugled banje”.

Podsećamo, deo terapeuta zaposlenih u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj Banji pored Zaječara, stupili su 4. jula u jednočasovni štrajk upozorenja. Nisu želeli da daju izjave, a nezvanično smo tada saznali da je banja u blokadi, i da mesecima ne primaju platu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari