Radojičić: Vrtići i škole spremni za septembar, neće nedostajati zaštitna oprema 1Foto: Pixabay/Picjumbo_com

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da su svi vrtići i škole spremni za septembar, kao i da nijednoj obrazovnoj ustanovi u Beogradu neće nedostajati zaštitna oprema.

„Nijedan slučaj zaraze nije izmakao kontroli prošle godine, a očekujemo da će tako biti i u septembru. Epidemiološke mere u vrtićima i školama će se poštovati, bez relaksacije dokle god je virus prisutan. Zaposleni u obrazovnim institucijama prate instrukcije, sprovode mere, sistem je sasvim uhodan“, rekao je Radojičić tokom obilaska vrtića „Vračarko, a preneo je Beoinfo.

On je najavio da Beograd u naredna dva meseca dobija pet novih vrtića, tri u septembru sa 550 novih mesta i dva u oktobru sa još 300 novih mesta.

„Ukupna vrednost investicije je 665 miliona dinara, a ukupni broj novih mesta je 850“, izjavio je Radojičić.

Prema njegovim rečima, konkurs za prijem dece u vrtiće je završen, u Beogradu je upisano oko 15.000 dece, a na listi čekanja je oko 1.000.

„Cilj nam je da obezbedimo mesta u vrtićima za svu decu Beograda. Očekujemo dalje smanjenje liste čekanja. Jedan od najznačajnijih rezultata grada u oblasti obrazovanja i dečje zaštite je smanjenje liste čekanja za vrtiće u Beogradu, koja je 2017. godine iznosila 10.000 mesta“, naveo je Radojičić.

Rekao je da, „želimo da ove godine u Beogradu više ne postoji lista čekanja ili da ona bude minimalna“.

„Do toga ćemo doći otvaranjem novih mesta, adaptacijom pogodnih prostora i izgradnjom novih vrtića“, naglasio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari