Oko osamdeset osnovaca iz Kosovskog Pomoravlja bili su tokom vikenda gosti kod svojih vršnjaka u Šapcu. Ovo je treći put da deca sa Kosova bez jednog ili oba roditelja borave u tom gradu, a organizator posete je Nezavisna organizacija za zaštitu dece bez roditelja „Dečja radost“ iz Gnjilana.

Oko osamdeset osnovaca iz Kosovskog Pomoravlja bili su tokom vikenda gosti kod svojih vršnjaka u Šapcu. Ovo je treći put da deca sa Kosova bez jednog ili oba roditelja borave u tom gradu, a organizator posete je Nezavisna organizacija za zaštitu dece bez roditelja „Dečja radost“ iz Gnjilana. Druženje sa kosovskim vršnjacima započeli su septembra prošle godine učenici OŠ“Sele Jovanović“, a kasnije su se kao domaćini pridružili i đaci OŠ“Stojan Novaković“.
U Gradskoj kući je priređen svečani prijem za decu sa Kosova. Ona su potom posetila šabački hipodrom, gde su imala priliku da se oprobaju u jahanju ponija, a za njih je organizovana i trka konja. U školama je prikupljana pomoć i deljeni prigodni pokloni. Posle zajedničkog ručka mališani sa Kosova juče su se oprostili od svojih domaćina i otputovali u sredine u kojima žive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari