Radovi na užičkoj školi "Dušan Jerković" počeli pre nekoliko dana, a tada je trebalo da budu završeni 1Foto: Ana Milošević/Danas

Nedelju dana pred početak školske godine, užička Osnovna škola „Dušan Jerković“ okružena je skelama zbog radova, koji izvesno neće biti završeni do 1. septembra, kako je prvobitno najavljeno.

Radovi na ovoj užičkoj školi trebalo je da počnu „čim đaci izađu iz škole“, odnosno odmah po završetku školske godine u junu, potvrdio je za Danas Miloš Milivojević, direktor preduzeća „Užice razvoj“.

Ipak, ugovor sa izvođačem potpisan je tek 10. avgusta, a firma „Polet“ koja je izvođač posao je mogla započeti najranije 18. avgusta, kako bi se ispoštovale sve zakonske procedure.

„Vreme za početak radova jeste nezgodno, ali to se desilo zbog problema koji su odužili proces javnih nabavki. Na tender se javilo više izvođača, a kada je ugovor dodeljen jednom od njih, usledile su žalbe za koje smo morali poštovati zakonske rokove“, objašnjava Milivojević.

Radovi na energetskoj sanaciji škole počeli su tek sredinom avgusta, kada je trebalo da budu završeni, a rok za njihovo izvođenje je 60 dana, odnosno sredina oktobra.

Radovi na užičkoj školi "Dušan Jerković" počeli pre nekoliko dana, a tada je trebalo da budu završeni 2
Foto: Ana Milošević/Danas

„Objekat je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva. Oni su odobrili da se na prednjem delu škole i na delu fasade koji je okrenut ka Saobraćajnoj školi radi sanacija i obnova, dok će novi deo objekta biti i termoizolovan, radi se postavka mineralne vune, oluci, opšivke krova“, kaže Milivojević.

Direktorka škole Mirjana Maksimović napominje i da su radovi organizovani tako da ne ometaju svakodnevno funkcionisanje kada školska godina počne.

Radovi na užičkoj školi "Dušan Jerković" počeli pre nekoliko dana, a tada je trebalo da budu završeni 3
Foto: Ana Milošević/Danas

„Prvo se radi unutrašnje dvorište i frontalni deo zgrade, a onda ostale strane objekta, koji ulaze ima sa tri strane. Bezbednost je prioritet i organizovaćemo se tako da neće biti problema. Bitno je da su radovi posle toliko godina započeti i da će biti završeni“, rekla je Maksimović za Danas.

Radovi na školi „Dušan Jerković“ finansiraju se iz gradskog budžeta, a za njih je izdvojeno oko 28 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari