Rašković Ivić: U Srbiji jedan radnik nedeljno pogine na radnom mestu, više od 1.000 se povredi 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić upozorila je danas u repbličkom parlamentu da u Srbiji jedan radnik nedeljno pogine a više od 1.000 biva povređeno na radnom mestu, saopštila je ta stranka.

Ona je, tokom razmatranja tačaka dnevnog reda, među kojima je i zakon o zaštiti na radu, kazala da je zato trebalo mnogo ranije doneti „precizniji i rigorozniji zakon“ u oblasti bezbednost i zdravlje na radu, navodi se u saopštenju.

Kazala je da se „usvajanje Predloga zakona o bezbednosti i zdravlju na radu poklopilo sa smrću dve radnice stranih kompanija“, dodala je Narodna stranka.

Prema njenim rečima, radnica u ’Leoniju’ u Kraljevu je „umrla od posledica pada, premorena zbog višednevnog rada od deset sati“ a u ’Asteru’ u Nišu od srčanog udara, „a nije joj bilo dozvoljeno da napusti fabriku“.

Poslanik Narodne stranke Đorđe Stanković rekao je da bi trebalo smanjiti poreze na zarade, jer će to, kako je dodao, voditi ka povećanju plata između deset i 20 odsto.

Smatra da „novca za to ima dovoljno“, te da će, kako je naveo, „pevačica Jelena Karleuša dobiti od Telekoma 1,5 milion evra“ za, kako tvrdi, album, druge troškove, i emisiju na TV Prva.

„Neko će dobiti milion i po evra, a neko će gledati da preživi do kraja meseca sa 400 evra ili 500 evra mesečno“, naveo je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari