"Rašomonijada, jeftina predstava i performans zasnovan na lažima": Sagovornici Danasa o izlasku Dragana J. Vučevića iz zatvora 1foto (BETAPHOTO/Press centar UNS)

Vlasnik Informera Dragan J. Vučićević ponovo je obmanuo javnost, tvrdeći da je njegova nevenčana supruga uplatila 200.000 dinara mimo njegovog znanja, kako bi on izašao iz zatvora, što je prema pravnim propisima Republike Srbije, nemoguće.

On je od juče na slobodi , a sagovornici Danasa smatraju da je čitav njegov „performans“ – predstava za javnost.

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić kaže za Danas da su, nažalost, uspeli još jednom u nameri da nam zaokupe pažnju slučajevima zasnovanim na lažima i poluistinama.

– Proteklu nedelju života potrošio nam je Dragan Vučićević sa svojom lažnom predstavom o utamničenju zbog izgovorene reči, a prinuđeni smo da pratimo tu i druge ludosti jer dolaze sa samog vrha vlasti, tako da nemamo kud nego da prenosimo i komentarišemo šta izjavljuju i čime se sve bave predsednik države, premijerka, ministri i drugi državni funkcioneri – ukazuje Bodrožić.

On dodaje da iz ličnog iskustva zna da vam i neko drugi, mimo najbliže porodice, može uplatiti kaznu i spasiti vas od zatvora, samo da znaju osnovne podatke, „a to je i sveznajući predsednik države mogao lako da dozna, ako je baš želeo da svog prijatelja i medijsku batinu spasi od zatvora“.

– Cela Vučićevića predstava, ponavljam, zasnovana je na lažnim premisama, a komentarišem je kao predsednik NUNS-a jer su žrtve naše koleginice i kolege koje je Vučićević bestijalno izvređao u svojim objavama na Tviteru i koje preživljavaju novi krug uvreda i kleveta. Da je neko drugi u pitanju, zaista bih se sudržavao od komentara i osvrta, jer Vučićević više nije novinar, sam se ispisao davnih dana, a udruženja koja se bave profesionalnim standardima, slobodom izražavanja i bezbednošću novinara nemaju obavezu da brinu o slobodi izražavanja takvih kao što je on – ističe Bodrožić.

Potpredsednica DS Tatjana Manojlović ocenjuje za Danas da cela „rašomonijada sa Vučićevićem“ predstavlja bacanje prašine u oči Vučićevom biračkom telu, da se ne čuje da gladna deca, prepuštena ulici, izgubljena za sistem, moraju za hranu da se dovijaju učeći se prekršajima, od malih nogu. Da su neka druga deca, dodaje, ostala nevidljiva za sistem, nemarom nadležnih, da neka deca ne mogu u vrtić, jer su roditelji politički nepodobni.

– Da je deset žena u Srbiji ubijeno od početka godine, jer sistem zaštite šlajfuje. Da veliki broj penzionera živi sa penzijama duplo manjim od prosečne zarade i meso ne jedu nikada, a mleko popiju ponekad. Da se ne priča o tužiteljkama, rudarenju, zagađenju vode, zemljišta i vazduha, o Kosovu i Metohiji, o sporazumu, o nedostajućim lekarima, profesorima, uvođenju zatvorske kazne za verbalni delikt, govoru mržnje usmerenom ka neistomišljenicima, nebezbednosti i relociranju novinara zbog toga što su im životi ugroženi…O svemu tome da se ne priča, a da anestezirana, hipnotisana Vučićeva glasačka mašina ima za koga sa te strane da navija. Bez hleba. Samo igara – kaže Manojlović.

Ona dodaje da smo svi znali da je taj Vučićevićev odlazak u zatvor bio kobajagi i da on tamo sigurno neće „ležati“ šest meseci.

– Jedino se čekalo da se vidi ko će tobože platiti kaznu. To je bio loše režiran igrokaz sa izuzetno nezanimljivim scenarijom i sve će već za koji dan prekriti zaborav. Režimska fabrika laži će proizvesti novi spin, otvoriti novu temu, kreirati novu farsu i sluđivanje naroda će se nastaviti. Dno nam se popelo na grbaču i neće se samo skinuti – naglašava Manojlović.

Urednik Cenzolovke Perica Gunjić smatra da je šteta što je Vučićević izašao iz zatvora.

– Pokazao je toliku želju da svoje udvaranje Vučiću za blagostanje koje je omogućio njemu i njegovoj porodici zapečati i ličnom žrtvom. Sad mu je oduzeta prilika da se žrtvuje za Vučića u zatvoru u koji je samog sebe poslao. Rijaliti je obećavao, očekivao sam da Pink instalira kameru u njegovoj ćeliji, a da se Vučić rasplače u govoru na protestu protiv diktature na koji bi doveo pristalice iz cele Srbije. Istina, niko ga ne sprečava da nastavi sa štrajkom glađu ispred zatvora, kada ga iz njega izbace – smatra Gunjić.

Dragan J. Vučićević osuđen je na 200.000 dinara zbog toga što je kao privatno lice objavom na svom Tviter profilu vređao i klevetao novinara Jugoslava Ćosića i Žaklinu Tatalović. Zatvorska kazna izrečena mu je pošto je odbio da po presudi plati novčanu kaznu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari