Ratni veterani najavili protest u Beogradu za 14. oktobar 1Foto: Beta/Medija centar /MO)

 Predsednik Udruženja veterana „Jedinstveni gvozdeni puk“ Dejan Milošević najavio je danas protest ratnih veterana za 14. oktobar ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu, a pre toga i u Vrnjačkoj banji, gde će sudije biti na seminaru.

Milošević je novinarima u Medija centru kazao da će „postaviti šatore i neće se povlačiti“ i da će doneti „vojničke kazane gde će kuvati hranu“.

On je kao razlog protesta naveo da su ratni veterani „ugroženi“, a da „njihova prava ne postoje“.

„Pozvaćemo sve političke stranke – i poziciju i opoziciju, da nam daju podršku ko hoće. Da vidimo ko podržava ljude koji su ginuli za ovu Srbiju“, istakao je Milošević.

Rekao je da „ovde ne postoji država i mi“, već „smo svi mi država“.

Advokat Miroslav Živković kazao je da su veterani krenuli „putem na osnovu zakona o dikriminaciji“ da „isteraju pravo“, ali su naišli na „veoma jak pritisak“.

On je kazao da je Vrhovni kasacioni sud 2016. godine zauzeo stav da nema diskriminacije ratnih veterana.

„Tim negativnim stavom je rukovodio Predrag Trifunović, predsednik Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda. On se od tada prema tom transkriptu ponaša kao pravobranilac vojske“, naglasio je Milošević.

Milošević je kazao da je su planirali da protest počnu 10. oktobra, ali če tada sudije Vrhovnog kasacionog suda biti na savetovanju u Vrnjačkoj banji, te će veterani tada protestovati ispred hotela gde bude seminar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari