Odluka Saveta radiodifuzne agencije o uskraćivanju frekvencije Radio Apatinu neprijatno je iznenadila zaposlene u ovom kolektivu, a tim povodom oglasila se redakcija, saopštivši da se Radio Apatin oglasio davne 1969. godine i da je jedna od najstarijih lokalnih radio stanica u Vojvodini.

Odluka Saveta radiodifuzne agencije o uskraćivanju frekvencije Radio Apatinu neprijatno je iznenadila zaposlene u ovom kolektivu, a tim povodom oglasila se redakcija, saopštivši da se Radio Apatin oglasio davne 1969. godine i da je jedna od najstarijih lokalnih radio stanica u Vojvodini. U izjavi prosleđenoj medijima Redakcija navodi da su bile zakazane tri akcije, a dve su otkazane zbog potrebe da se definiše obaveza kupca da i posle transformacije emituje program na jezicima nacionalnih manjina.

Izdeljen i somborski etar

Sombor – Kako je objavila Republička radiodifuzna agencija, lokalne radio frekvencije za područje Sombora dobile su radio BB i radio stanice katoličke i pravoslavne crkve. Radio BB, čiji je osnivač Medić BB, d.o.o., iz Bačkog Brestovca, emituje komercijalni program, uz narodnu muziku.

Radio Blagovesnik , koji pripada eparhiji Bačkoj – Crkvena opština Sombor i Informativno-izdavački centar Radio Marija Katoličke crkve u Somboru dobili su jednu frekvenciju koju će deliti. Na području Apatina lokalna frekvencija takođe je dodeljena „narodnjačkom“ radiju Dunav, čiji je osnivač Stefa Street iz Apatina.

– Tu činjenicu nije uvažio Savet radiodifuzne agencije prilikom dodele lokalne frekvencije. Radio Apatin ima kvalitetnu predajnu tehniku, dve kvalitetne emisione režije, program priprema devet novinara i četiri kvalifikovana tonska snimatelja. Svi oni ceo svoj radni vek proveli su u Radio Apatinu, a tokom višegodišnjeg rada dalje su se stručno osposobljavali. Iz ove informativne kuće, koja osim radio programa izdaje i dvonedeljni list, izrasli su mnogi kvalitetni novinari i saradnici republičkih glasila.
„Radio Apatin već skoro 40 godina najveću pažnju posvećuje informativnom programu, negovanju multikulturalnih sadržaja na području opštine i šire, obrazovanju, negovanju različitosti naroda i nacija koje žive na ovom području, te različitosti mišljenja stručnjaka i građana, kao i političkih stranaka. Osim toga, putem Radio Apatina građani mogu da prate i rad organa i tela Skupštine opštine i mesnih zajednica, a direktnim prenosima i rad odbornika u Skupštini opštine“, navodi se u izjavi redakcije Radio Apatina, i dodaje da je „razočaranje tim veće što je dozvolu za frekvenciju dobila radio stanica koja je počela s radom 2005. godine i koja u svom programu nema informativnih sadržaja, pogotovo ne vezanih za područje opštine, a takođe ni programa na jezicima nacionalnih manjina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari