Reagovanje advokata Dalibora Katančevića na reči sudije Dejana Terzića da Visoki savet sudstva više nije želeo da on sudi Šariću

Ostavite komentar


  1. Kad smo bili mali pa drug dobije bicikl mi kažemo “ Daj i meni jedan krug“. Tako i Terziću receno “ daj i nekom drugom da malo prima 350.000 dinara, ti 9 godina primas to“ . Treba i druge sudije da žive, a ne 130.000 dinara i 500 predmeta a on 350.000 i 9 predmeta.

  2. Advokat brani nepostupanje predsednice Vrhovnog suda i daje obrazloženje kojim je brani od nevidljivog dela pravosudne vlasti. Pa ovo je za anale beščašća. Predsednica Vrhovnog suda je drugarica od Predsednika Republike, zato je tu, uzgred to je sudija poznata po oslobađajućim a ne osuđujućim presudama. Sudija Terzić, počev od rada u Okružnom sudu u Somboru, Apelacionom sudu u NS do „specijalnog“ odeljenja Višeg suda u Beogradu, je čovek od integriteta. Najjadnija i najbesmislenija je teza od uploj plati, sudija specijalnog odeqeljenja Višeg suda nema veću platu od sudije Apelacionog suda, koji je iskučivo drugostepeni sud, odnosno sudija Terzić je iz suda više instance upućen na rad u sud niže instance, na suđenje u prvom stepenu.

  3. Zna on dobro što je vraćen u sud za koji je izabran. Vrlo dobro zna, samo kao i svaki okrivljeni pravi se lud i spinuje, radi dalje “ svoj posao“. Veze to nema sa predmetom Belivuk.

  4. ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД

    Председнику

    судији Јасмини Васовић

    Поштована госпођо Васовић,

    Поводом харанге која се у делу медија води против Вас, а која је очито индукована од стране Дејан

    Војевање судије Дејана Терзића, у суштини за личне привилегије, непримереним средствима довољно грађанима казује о свему. 

    Срамота је то за судство у целини јер на видело целокупне јавности, насупрот друштвене улоге коју глуме, излазе прави карактери личности појединих носилаца правосудних функција. Сами доказују да нису ни за то где сада јесу. 

  5. Nije tačno da sudije Apelacionog imaju istu platu. Sudija Apelacionog 203.000 a Specijalnog 353.000 + benificiran staž za 8 meseci piše mu se 12 + službenu Superbu sa vozačem 24 časa i obezbedjenje po celoj Srbiji ( po Zlatiboru) i ono najvažnije: svima trebas i onda sve u životu završavas. To je istina.

  6. Prema sopstvenoj izjavi datoj NIN – u, sudija Dejan Terzić je imao u radu 5 predmeta u Posebnom odeljenju Višeg suda i 4 u Odeljenju ratnih zločina. Toliko ostale sudije Višeg suda imaju dnevni priliv novih predmeta. Rade u “ rudniku“ sa 500 premeta za 175.000 din, sude isto ubistva i drogu, a on 350.000 i 9 predmeta sa dva saradnika. Pametnome dosta o tim suzama što neće deliti on pravdu.

  7. Srbija se ovakvim smjenama sudaca, unatoč zvaničnim izjavama, udaljava od Evropskog sastava vrijednosti. Sudac Terzić, sutkinja Ilić i sudac Majić su svetle točke srbijanskoga pravosudnoga sastava.

  8. Dejan Terzić nije počeo karijeru u Okružnom sudu u Somboru, nego u državnom tužilaštvu u Osijeku, gde je rodjen i živeo.

  9. @Marko, pa zavrsi fakultet, pa odradi pripravnicki 2 godine, pa polozi pravosudni, pa budi sudijski saradnik, pa sudija Osnovnog suda, pa sudija Viseg suda, pa sudija Apelacionog suda, pa onda tek – u sumrak karijere i radnog staza budi u Specijalnom sudu. Sve podatke imas na sajtu Prosudi ko ti sudi, lako proverljivo.
    Dakle neko ceo zivot radi, posteno, sa puno odricanja, pa jel taj rad nagrade u vidu vece plate toliko boli? Jel to jedini argument? Zaista?
    Kao neko ko je zavrsio Pravni fakultet, sanjam da budem na takvom mestu. Zasto? Zato sto ne mogu da gledam kriminal koji vlada ovom drzavom. Plata? Mogu da radim i za dzabe, ionako dve godine kao pripravnik VOLONTIRAM.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.