Rekordan broj rođenih beba u beogradskim porodilištima 1Foto: Beoinfo

U porodilištu „Dragiša Mišović“ danas je rođen rekordan broj beba. Jutros do sedam sati, kada je završena i smena lekara i babica, vodili su dečaci rezultatom 17:6, javlja Radio-televizija Srbija.

Obavljeno je do sada već 1.250 porođaja, od tri do pet dnevno. Dr Igor Plješa iz KBC „Dragiša Mišović“ kaže za RTS da će, ako se nastavi ovim tempom, biti 3.600 porođaja, više nego duplo od godišnjeg proseka. U porodilištu „Narodni front“ rođeno je 38 beba za 24 sata.

Igor Plješa je za Beogradsku hroniku rekao da je od sedam sati ujutru bilo deset porođaja, i da je rođeno osam dečaka i dve devojčice.

Smena, kaže, izgleda predivno, užurbano i prelepo.

„Dovoljno dugo svi radimo da se pogledima dogovorimo oko svega. Od prijema do porođajne sale sa osmehom dovedemo naše pacijentkinje. Jedan timski rad u kome ne možemo jedni bez drugih. Sve to funkcioniše potpuno perfektno. Deca nam se rađaju uz finu muziku i ujutru budete umorni, ali potpuno ispunjeni predivnim osećanjem“, kaže Plješa.

Nada se, kaže, da će, ako se nastavi ovim tempom, biti 3.600 porođaja ove godine, a prosek je 1.500.

„Nadamo se da ćemo to i da ispunimo. Žene su prepoznale naše porodilište kao najbolje. Svaka vaginalno porođena žena, ako su u redu ona i beba, posle 48 sati idu kući, a ako je carski rez – posle 72 sata, da bi mogle da dođu druge žene“, rekao je Plješa.

Još jedan rekord danas zabeležen u porodilištu „Narodni front“. Rođeno je 38 beba za 24 sata. Tu utakmicu dobile su devojčice.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Rekordan broj rođenih beba u beogradskim porodilištima”

  1. Sve rekord do rekorda, bejbi bumovi u Leskovcu u Kragujevcu u Beogradu itd itd a onda RZS objavi podatak da se iz godine u godinu radja sve manje beba

  2. Cela Srbija se seli u Beograd zato ima beba ovde. U ostalim gradovima i selima bela kuga otkuda.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.