Rektor, dekan FON-a i kolege odgovorne za ćutanje o doktoratu Malog

Božidar Radenković, jedini profesor Fakulteta organizacionih nauka koji se oglasio povodom osporene doktorske disertacije gradonačelnika Beograda

Ostavite komentar


  1. U Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu 15 radnika dobilo otkaz, a direktorica je zaposlila ćerku pokrajinskog sekretara za nauku. Direktorici je osporen Megatrend doktorat i ima krivične prijave.

  2. Kratak, ali ubitacan razgovor. Profesor Radenkovic je akratko osvetlao obraz FON-a, ako je uopste moguce. Riba se od glave cisti, a krivci traye u Ministarstvu prosvete i nauke, u Rektoratu BU i u rukovdstvima FON-a i Ekonomskog fakulteta. U akademskoj zajednici Srbije nije tajna da ima na desetine, mozda i stotine plagijata i autoplagijata, a tek laznih doktorata. I svi se cine nevestima, kao nismo odavle.Ukoliko se ne umesa drzavna vlast koja se o sve ovo oglusuje, srpsko vrhunsko obrazovanje i istrazivanje su na ozbiljnoj nizbrdici s koje nema povratka. Mozda bi sve trebalo prepustiti Nacionalnom savteu za nauku u SANU, jer u svojim redovima imaju odlicne poznavaoce kako se nauka vrednuje. Sve cestitke Danasu!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.