Rektorat Državnog univerziteta u Novom Pazaru odbacio optužbe sindikata 1Foto: S. N.

Rektorski kolegijum Državnog univerziteta u Novom Pazaru nazvao je danas „netačnim, grubim i zlonamernim“ navode Granskog sindikata Nezavisnost o „dramatično lošem stanju“ na toj visokoškolskoj ustanovi.

U odgovoru te visokoobrazovne institucije navodi se da tvrdnje predstavnika Sindikata „imaju za cilj interese uske grupe zaposlenih, a nikako interese mladih ljudi koji se školuju, niti najvećeg dela zaposlenih“.

„Postavljeni zahtevi nisu sindikalni, već interesni i politički, jer su usmereni na rušenje organizacione strukture univerziteta, ustanovljene još prilikom njegovog osnivanja. Sindikat je hteo da teškim optužbama natera rukovodstvo da ne sankcioniše njegove članove koji su se o zakon ili druge normative ogrešili“, saopštio je rektorski kolegijum.

Iz tog organa su istakli da Sindikat Nezavisnost na Državnom univerzitetu ima „samo 36 članova“, a da je u toj visokoškolskoj instituciji zaposleno 226 nastavnika, saradnika i administrativnih radnika.

Granski sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost Državnog univerziteta u Novom Pazaru ocenio je juče da je stanje na toj visokoškolskoj ustanovi poslednjih par godina, a naročito otkako je za rektorku izabrana Zana Dolićanin, „dramatično loše“.

Sindikat je u saopštenju naveo da takvo stanje karakteriše donošenje niza nezakonitih mera, akata i propisa čiji je cilj „omogućavanje neograničene vladavine rektorke i uskog kruga ljudi, kojima je okružena“, a koji se „protivzakonito imenuju i postavljaju na najvažnije funkcije na Univerzitetu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari