Rektorka UB: Osuđujemo upad aktivista vladajuće stranke u Rektorat

Ostavite komentar


  1. Ove vesti nema na sajtu RTSa. Sta vredi ako ovo procita samo posetioci Danas portala? I kakva crna autonomija Univerziteta ako rektorka pod pritiskom mora da izda saopstenje? Zasto odmah ovo nije izjavila? Sad treba i njenu ostavku da zahtevaju.

  2. Sada Rektorka treba da podnese krivicnu prijavu protiv aktivista SNS-a, pa neka oni onda objasnjavaju ko ih je poslao. Dok se docni sa nalogodavcima ne pojave pre licem pravde, studenti neka ne popustaju. Javnost, dakle svi mi, trebqa u tome da ih PODRZIMO!

  3. Ha, ha, dobrojutro, trebalo je nedelju dana da istina doplovi do Rektorke. Ali, nikad nije kasno. Ako bude nastavila da razmišlja svojom glavom, neće još dugo biti Rektorka…

    1. Ako insinuirate da su studenti „upali“ pre aktivista, pa je to taj „svaki upad, bez razlike“, moram da Vam kažem da studenti imaju pravo da „upadnu“ u Rektorat, jer je to njihov univerzitet i pitanja koja oni postavljaju direktno se tiču ugleda njihovog univerziteta. Partijski aktivisti tu nemaju šta da traže.

  4. Ne razumem…
    Sada se Rektorat koristi kao fudbalski stadion za nadmetanje jednih i drugih?

  5. Rektorka Popović, svaka čast.
    Još uvek pamtimo Miloševićeve batinaše koji su sa bejzbol palicama uleteli 90ih na Arhitektonski fakultet i mlatili studente i profesore po amfitearu i kabinetima.

    Sad su na redu plagirani doktorati koji moraju biti poništeni.
    Ostavke su nešto što u ovoj zemlji napokon mora postati praksa.
    Bio on ministar i kućni prijatelj predsednika države ili ne.
    Da budemo svet..

  6. Ovo je verovatno ono delimično ispunjenje zahteva koje je rektorka pomenula (zagrcnuvsi se) kada studenti treba da napuste Rektorat kao „pobednici, a ne kao porazeni“. Zeno jadna, podnesi ostavku i spasi ono malo dostojanstva ako ga je uopste ista ostalo!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.