Rekvijem za plastične kese u Srbiji (FOTO) 1Foto: Ognjen Stevanović

Na štandu Danasa na Media Marketu, danas je održana radionica “Kako napraviti kesu od Danasa”, u okviru ekološke kampanje našeg lista “Budi Danas pametan”, tokom koje su posetioci sajma, u zamenu za plastičnu kesu, dobijali cegere sa citatima Nikole Tesle i Iva Andrića.

Izvršna producentkinja Danasa Vesna Laćarak poručila je da je naš list pokrenuo kampanju “Budi Danas pametan” kao svojevrsan rekvijem i opelo plastičnim kesama u Srbiji, s obzirom da građane početkom 2020. godine očekuje uvođenje zakona kojim će biti zabranjena upotreba plastičnih kesa. Ona je istakla da je cilj radionice bio da što više građana nauči kako da napravi papirnu kesu reciklirajući pročitane novine koje već ima u kući, i da tako reciklira štampu koja bi inače završila u kontejneru.

– Još jedan od ciljeva ove radionice bio je da ovakva vrsta razmišljanja, to jest vrsta posla, posluži kao ideja za socijalno preduzetništvo – rekla je Laćarak.

Gosti na štandu našeg lista bili su štićenici Udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Stari grad “Živimo zajedno”, koji su podučavali posetioce Medija marketa kako izraditi papirnu kesu od pročitanog primerka Danasa.

Direktor Udruženja Dejan Kozić, istakao je da je ono, nezavisno od drugih institucija, nastalo među prvima, a danas već ima pet zaposlenih osoba. Prema njegovim rečima, među mnoštvom aktivnosti koje pomenuto Udruženje ima, naročito se izdvaja reciklaža. On je objasnio da članovi njihovog Udruženja dolaze na poziv i sakupljaju papirnu, PET ambalažu i limenke, da bi je dalje distribuirali reciklažnim centrima, a zauzvrat dobijaju određenu količinu novca, koji ide njihovim korisnicima.

– Želimo da same osobe sa invaliditetom pokažu svoju mogućnost da budu priznati ljudi i ravnopravni sa drugima – istakao je Kozić.

Partneri Danasa na Media Market-u

Tokom svih pet dana posetioci štanda lista Danas na sajmu medija „Media Market“, u Hali 3 Beogradskog sajma, moći će da naprave fotografije ili gif animacije na Slik Slik Photobooth aparatu koje dobijaju direktno na svoj mejl.

Još danas posetioci mogu da učestvuju i u kvizu „Istina ili laž“ koji je priredio Istinomer, a za učešće sleduje nagrada u vidu platnenog cegera.

Na štandu Danasa sve do nedelje 27. oktobra traje i ekološka kampanja koju je pokrenuo naš list, a u okviru koje svako ko odloži plastične kese u specijalno izrađeni kontejner na našem štandu u zamenu dobija biorazgradivu torbu sa citatima Ive Andrića i Nikole Tesle, koje smo izradili zajedno sa SBB fondacijom.

Napitke od kafe za učesnike programa na našem štandu i zaposlene obezbedila je Barcaffee Perfetto i to tri vrste ukusa – espreso, kafe late i kapućino.

Rekvijem za plastične kese u Srbiji (FOTO) 5
Foto: B.C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari