REM ponovo najavio periodične izveštaje o radu televizija u predizbornoj kampanji 1Foto FoNet Ana Paunković

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Višnja Aranđelović rekla je da će periodični izveštaji REM o radu televizija u predizbornoj kampanji biti uskoro objavljeni i da to nije urađeno jer „kolege nisu stigle da obrade sve podatke“.

U Metodologiji praćenja izborne kampanje koju je REM usvojio ove godine piše da će „Služba za nadzor i analizu periodično objavljivati rezultate sprovedenog nadzora“, odnosno da će praviti periodične izveštaje koji obuhvataju analizu do po petnaest dana izborne kampanje.

Udruženje novinara Srbije (UNS) je saopštilo da je Aranđelović rekla i da Tim REM za monitoring i analizu medijskog sadržaja „ne može da stigne da sve rezultate obradi u realnom vremenu“.

Ona je tako odgovorila na pitanje UNS kada će REM objaviti analize o izveštavanju televizija u predizbornoj kampanji i zašto nema najavljenih periodičnih izveštaja.

Aranđelović je kazala da je razgovarala sa kolegama i prenela da su joj rekli da će periodični izveštaj biti objavljen uskoro.

„Naše službe non-stop prate emitere, ali ne mogu da stignu da u realnom vremenu obrade sve rezultate, uz posao koji imaju pored izbora“, kazala je ona.

Do izbora 17. decembra je ostalo manje od deset dana, a do stupanja na snagu predizborne tišine, 14. decembra u ponoć, još šest dana.

Po završetku izbora, REM treba da objavi i Završni izveštaj, navedeno je u ovom dokumetu koji je objavljen u odeljku Izveštaji i analize, na sajtu REM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari