Rešavanje stambenih potreba izbeglica 1Smederevo Foto: Wikipedia

Javni poziv za izbor korisnika za dodelu pomoći u rešavanju stambenih potreba izbeglica davanjem 20 stambenih jedinica u zakup na određeno vreme sa mogućnošću kupovine na teritoriji grada Smedereva, objavljen je ove srede i trajaće mesec dana.

Kako prenosi Podunavlje.info, poziv se odnosi na izbeglice koje su usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe.

Poziv se odnosi na izbeglice koje su: 1. smeštene u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog ili ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju, i bivši nosioci stanarskog prava, 2. bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji prema kriterijumima Regionalnog stambenog programa, a imajući u vidu kriterijume ugroženosti utvrđene od strane UNHCR-a.

Prijave sa potrebnim dokazima podnose se do 16. marta.

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije objavio je istog dana, osim za Smederevo, javne pozive i za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica na teritoriji Kučeva i Pećinaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari