Roditelji đaka "Ribnikara" zabrinuti za bezbednost dece zbog učestalih dojava o bombama 1Foto FoNet Ana Paunković

Ispred Osnovne škole “Vladislav Ribnikar“ jutros su se okupili roditelji đaka koji ističu da su zabrinuti za bezbednost dece zbog učestalih dojava o bombama. Inače, svake srede u 8.40 okupljaju se roditelji ubijene dece i oni koji žele da im pruže podršku u zahtevu za izgradnjom memorijalnog centra.

„Od 3. maja nijedna odluka koja je doneta nije bila u korist dece, želimo da skrenemo pažnju da se donesu odluke koje će uzeti u obzr i dobrobit dece“, rekla je majka učenice osmog razreda ove škole, Ana Dimitrijević, prenosi N1.

Priča o memorijalnom centru je dugačka priča za koju smo svesni da ne može da se reši u jednom danu, ističe ona.

„Ali ono šro može da se reši je da se donese odluka da ova zgrada više neće biti škola i da se tu neće odvijati nastava. A da li će tu biti memorijalni centar odlučiće tim u saradnji sa roditeljima ubijene dece. Nama treba odluka da se ova ugrada neće koristiti kao škola do momenta dok se ne odluči da će tu biti memorijalni centar“, rekla je Ana Dimitrijević.

Školski dani u Ribnikaru, prema njenim rečima, ne izgledaju nikako, deca dođu u školu, budu sat vremena, pa zbog dojava o bombi izađu napolje.

„Dobili smo novi protokol koji je nedopustiv, prvo je bilo da će deca biti evakuisana samo u dvorište kao da je to bezbedno ako pukne bomba, a naredna preporuka da ne izlaze i da sede u učionicama dok se prostor ne pregleda je nedopustiva“, smatra ona.

Roditelji, kako kaže, traže bezbednost u školama.

„Nakon 3. maja niko se ne oseća bezbednim i nijedna odluka nije donaeta koja ide u korist dece. Nemamo poverenja da pustimo decu u školu jer ne znamo šta će se desiti“, istakla je majka učenice OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Ona smatra da Tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal mogu da uđu u trag odakle dolaze te dojave, a bi roditelji trebalo da dobiju neki papir da je škola proverena i sigurna.

„Svake srede u 8.40 roditelji ubijenih i oni koji im pružaju podršku će se okupljati ispred škole jer na pitanja od 3. maja i danas nemamo odgovor, a stalno se otvaraju novi problemi. Tražimo da se vrati bezbednost dece u školama“, dodaje Ana Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari