RSE: Za Radoičićem poternica zbog umešanosti u slučaj Brezovica 1Foto: Beta/Milan Obradović/DS

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu potvrdilo je da kosovske vlasti traže potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, zbog umešanosti u slučaj „Brezovica“.

„Radoičić se sumnjiči za zastrašivanje u toku krivičnog postupka, pošto je osumnjičen da je ometao svedoke, da je pokušavao da ih zastraši kako ne bi svedočili“, saopštio je tužilac osnovnog tužilaštva u Uroševcu u izjavi za Radio Slobodna Evropa.

Do sada je više od deset osoba uhapšeno zbog sumnji na korupciju u skijaškom centru Brezovica.

Policijski inspektorat Kosova je saopštio da je i protiv policajaca kojima je lice sa poternice M.R. pobeglo na Brnjaku, pokrenuta istraga zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

„Istražitelji u punoj koordinaciji sa državnim tužilaštvom, nastaviće da preduzimaju i druge istražne radnje u cilju potpunog rasvetljavanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem“, navodi se u saopštenju.

Policija Kosova je ranije saopštila da je predložena suspenzija trojice policajaca zbog incidenta koji se dogodio 3. februara na prelazu Brnjak, kada je lice sa sudske poternice sa inicijalima M.R. uspelo da pobegne nazad u Srbiju, dok su lična dokumenta ostala kod službenika.

Pokušaj hapšenja Radoičića Srpska lista (SL) je procenila kao progon političkih predstavnika Srba, koje Priština ne može da kontroliše.

„Zarad istine naglašavamo da, na osnovu informacija kojima raspolažemo, zahtev za hapšenje gospodina Radoičića ne sadrži nijedan dokaz, niti je navedena ikakva protivpravna radnja koju je on preduzeo, već se uopšteno govori o slučaju koji je pokrenut u vezi sa izdavanjem dozvola za gradnju u opštini Štrpce sa kojom gospodin Radoičić nema nikakve veze“, navodi se u saopštenju SL.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari