Rupe na ulicama Zaječara čekaju tender 1Foto: M.S. / Danas

Godinama ulice u Zaječaru izgledaju kao da su u „ratnoj zoni“. Nema više razlike da li vozite auto po centru grada ili periferiji, na putu će vam se naći rupa o rupe.

Tako je i ulici Đure Salaja u širem centru Zaječara. Stanari, ali i vozači koji godinama prolaze kroz kroz ovu ulicu, žale se na velike udarne rupe od kojih često dolazi i do oštećenja na automobilima.

Prema rečima Zaječarca Miodraga Đoreva, ta ulica tako izgleda godinama, a česta “iznenađenja” za vozače pojavljuju se kada padne kiša.

“Kolima prolazim ovde. Meni lično ne smeta, ali smeta automobilama. Ulica izgleda kao minsko polje, a najopasnije je kada padne kiša i rupe se napune vodom, dobro nam tada ne otpadnu točkovi”, objašnjava sagovornik Danasa.

Rupe na ulicama Zaječara čekaju tender 2
Foto: M.S. / Danas

Prema njegovim rečima, ovakvo sređivanje ulice, koje se sprovodi godinama, je “krparenje”, i od toga nema ništa, pošto vrlo brzo asfalt propadne, a rupe postaju sve opasnije.

I Bojan Stojanović kaže da je pomenuta ulica u katastrofalnom stanju i da uvek, ako može, zaobilazi njene rupe.

Rupe na ulicama Zaječara čekaju tender 3
Foto: M.S. / Danas

“Kosa mi se podigne kada pomislim da treba prođem ovde, a posao je takav, da često idem kroz nju. Ne mogu da shvatim da godinama ne mogu da poprave ovu ulicu. Pa nije ovo periferija, ovo je skoro pa strogi centar grada, a ulica izgleda kao ratna zona”, kaže on.

Nedavno se u ovoj ulici pojavio i problem sa otvorenim šahtom, koji je prestavljao opasnost za građane Zaječara, ali nakon pisanja lokalnog portala, šaht je dobio poklopac, i problem je donekle rešen.

Letnjeg održavanja ulica u Zaječaru kao da nema.

Vozači svakodnevno imaju problema sa ulicama prepunih rupa. Pojedine ulice za koje su stanari pre više godina platili asfaliranje još čekaju na asfalt, a dok “plaćeni” asfalt ne stigne, neka bar vlast zakrpi rupe, saglasni su stanari ove ulice.

Načelnik odeljenja za Javne nabavke i Lokalni ekonomski razvoj (LER) kazao je za Danas da je prvi tender za letnje održavanje puteva, poništen zbog žalbe jednog od ponuđača, i nakon toga je raspisan nov.

„Raspisan je novi tender za nabavku radova za letnje održavanje puteva i ulica u gradu. Otvaranje ponuda će biti 18. ili 19. jula, a nakon desetak dana nakon odabira izvođača i zaključenja ugovora, počeće se sa krpljenjem rupa i asfaltiranjem, kazao je Ivan Živković, i dodao:

„Jedan od ponuđača na prvom tender uložio je prigovor komisiji, i nakon toga raspisan je drugi tender“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari