Ružić: Dojave o postavljenim bombama lažne, škole bezbedne 1

„Nakon dojava o podmetnutoj bombi u 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intervenisali su, izvršili provere i utvrdili da su sve dojave bile lažne“, rekao je ministar prosvete Branko Ružić.

On je kazao da je najvažnije da su škole i policija adekvatno i brzo reagovali i da su učenici bezbedni.

Ružić je dodao da su se učenici nakon provere od strane MUP-a vraćali na nastavu sukcesivno, a u školama čiji su učenici zbog ove situacije poslati kući, nastava će biti nadoknađena u narednom periodu.

„Pripadnici MUP-a efikasno su reagovali i nastava u drugoj smeni odvijaće se redovno“, rekao je ministar Ružić.

Cirkularni mejl o podmetnutoj bombi dobile su jutros 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu o čemu su odmah obavešteni MUP i BIA. Učenici i zaposleni su evakuisani na sigurno, dok su policija i njene stručne službe proverile navode.

Cirkularni mejl su dobile sledeće škole: Prva beogradska gimnazija, Četvrta beogradska gimnazija, Sedma beogradska gimnazija, Trinaesta beogradska gimnazija, Četrnaesta beogradska gimnazija, Zemunska beogradska gimnazija, Medicinska škola Zvezdara, Arhitektonska tehnička škola,Srednja zanatska škola, Peta ekonomska škola Rakovica, Zubotehnička škola, Građevinska škola Zvezdara, Mašinska škola „Radoje Dakić“, Železnička škola, Ugostiteljsko turistička škola, Srednja škola Barajevo, Srednja škola Grocka, Gimnazija „Sveti Sava“, Muzička škola „Kosta Manojlović“, Muzička škola „Davorin Jenko“, Muzička škola „dr Vojislav Vučković“, Vojna gimnazija i Škola za oštećene sluhom – nagluve „Stefan Dečanski“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari