Ružić sa pobednicima Evropskog takmičenja u poznavanju saobraćaja 1

Ministar prosvete Branko Ružić primio je danas učenike i nastavnike koji su osvojili prvo mesto na 35. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, održanom u Zadru od 24. do 27. septembra.

U pobedničkom timu bili su Hana Ćirić i Lazar Đukanović (12 godina, OŠ „Dositej Obradović“, Omoljica), Mina Gladović (11 godina, OŠ „Kadinjača“, Loznica) i Jonatan Zakić (12 godina, OŠ „Đorđe Jovanović“, Novo Miloševo).

– Ponosan sam na naše učenike, koji su uz podršku svojih nastavnika, na međunarodnom takmičenju svojim znanjem o saobraćaju pobedili svoje vršnjake iz 19 zemalja i tako zauzeli prvo mesto. Zahvaljujući Auto-moto savezu Srbije, koji više od pola veka u saradnji sa Društvom nastavnika tehničkog obrazovanja organizuje takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“, učenici imaju mogućnost i da se na ovaj način upoznaju sa saobraćajnim propisima. Takođe, u programima za osnovnu školu, kroz različite predmete i programe, učenici obrađuju različite teme koji se odnose na bezbednost u saobraćaju – rekao je Ružić.

Generalni sekretar AMSS Milan Nikolić je rekao da je Srbija ove godine osvojila prvo mesto u izuzetno jakoj konkurenciji i da je taj rezultat pokazatelj kontinuiranog rada u edukaciji, ne samo ove šampionske četvorke, već i više od 300.000 dece, koliko svake godine prođe kroz ciklus takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“.

Učenici koji su pobedili na evropskom takmičenju koje organizuje međunarodna organizacija FIA, čiji je AMSS član, pobednici su republičkog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.