Ružić u Novom Pazaru: Obrazovanje ključno za razvoj zemlje 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ručić, danas je, prisustvovao svečanoj sednici Saveta i Senata Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP), povodom obeležavanja petnaestogodišnjice rada ove visokoobrazovne ustanove.

Ministar Ružić je ocenio da je „Vlada Srbije,, pre 15 godina, ispravno postupila kada je osnovala DUNP, na kojem je, do danas, stvorena armija mladih stručnih ljudi značajnih za razvoj ovog kraja i čitave Srbije“.

-Obrazovanje je kljulno za razvoj naše zemlje. Ministarstvo prosvete podržava razvoj obrazovanja na svim nivoima i država izdvaja značajna sredstva da bi unapredila obrazovnu infrastrukturu i poboljšala uslove na pravičan i ujednačen način i na to možete računati i ubuduće – naglasio je ministar prosvete i pozvao sve zaposlene u obrazovanju „na individualnu solidarnost i afirmaciju vakcine kako bismo se izborili sa pandemijom korona virusa“,

Za prvog rektora DUNP profesora Ćemala Dolićanina „ova ustanova je najvažniji resurs Srbije u ovom regionu, koja je nastala čvrstoj rešenosti Vlade da pomogne razvoj nerazvijenih područja“.

DUNP je za 15 godina postojanja ostvario i stvara različite oblike saradnje sa eminentnim domaćim i međunarodnim organizacijama, rekao je aktuelni rektor profesor Bratislav Mirić i zaključio da „nastavni i naučni pregaoci teže beskonačnosti u svom poslu, kako bi oni koji ih nasleđuju citirali i širili univerzalni duh učenja i usavršavanja“.

DUNP će, i ubuduće, imati podršku lokalne samouprave, obećao je novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac, jer je značajan „kako za Novi Pazar, tako i za celu Srbiju“.

Svečanoj sednici na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru prisustvovali su rektori svih univerziteta i predstavnici državnih organizacija i institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari