Sa puno problema morali su fudbaleri Crvene zvezde da se izbore kako bi u Kruševcu osvojili tri boda. Najpre su gubili sa 1:0, a onda u drugom poluvremenu posle načinjenog preokreta bili primorani da se sa devetoricom igrača na terenu brane pobedu, Napredak – Crvena zvezda 1:2 (1:2)

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:2)

Binić7. – Milijaš 41. Tričkovski 45.

STADION: Pod Bagdalom. GLEDALACA: 7000. SUDIJA: Danilo Mihajlović. ŽUTI KARTONI: Koroman, Mijailović, Some, Petković, Milijaš – Đorđević. CRVENI KARTON: Lazetić, Some.

NAPREDAK: Šejić, Đorđević, Projić, Miladinović, Babić, Mikić, Pavlović, Stamenković, Vujović, Binić(od 76. Radulović) Mitrović.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Petković, Tomović(od 58. Bogdanović), Mijailović, Nikolić, Milijaš, Lazetić, Koroman (od 90. Perović), Some, Tričkovski.

 

 

Usled kazne Gaja, povrede Pekarića, trener Crvene zvezde Čedomir Janevski bio je prinuđen na netipičnu kombinaciju zadnje linije, pa su tako štoperski tandem činili Petkovići Tomović, levo je igrao Mijailović, a desno Ninkov. Makedonski stručnjak uveo je novine i u srednjem redu, kao i napadu. Nemanja Nikolićnašao se na poziciji zadnjeg veznog, a ulozi startera bio je i Some.

Utakmica nije dobro počela za gostujuću ekipu. Zvezda je većposle sedam minuta i solo prodora Binića gubila sa 1:0. Vođstvo Napretka nije poremetilo igru crveno-belih, naprotiv. Imali su punu dominaciju, ali u šanse ipak nisu lako ulazili, te se sve uglavnom zasnivalo na šutevima sa distance. Ipak, kapiten Milijaš jednim sjajnim potezom u 41. minutu poništio je prednost protivnika, da bi Tričkovski u nadoknadi vremena naparavio totalni preokret za svoju ekipu.

Uprkos furioznom preokretu Zvezda se na početku drugog poluvremna ponovo našla u velikim problemima. Sudija Mihajlović prestrogo je Lazetića kaznio crvenim kartonom u 50. minutu, pa su crveno-beli bili primorani da sa igračem manje brane pobedu. Domaćinu je evidentno sada bilo lakše, te je tako Vujovićumalo doneo izjednačenje. Fudbaleri Čedomira Janevskog jedino rešenje za osvajanje tri boda su pronašli u što dužem zadržavanju lote, tim pre što su u 83. minutu ostali i bez Somea koji je zaradio drugi žuti karton. Ipak, izdržali su do kraja pritsak domaćina i Kruševac zasluženo napustili sa osvojena tri boda.

 

Prekid meča zbog podrške Urošu Mišiću

U 15. minuta meča na insistiranje delegata, glavni sudija Danilo Mihajlovićje prekinuo meč. Razlog prekida bio je transparent koji su istakli Zvezdini navijači, a na kojem je pisalo „pravda za Uroša“. Iako je zahtevno da navijači crveno-belih uklone transprent, oni to nisu učinili, štaviše uzvratili su povicima „pravda za Uroša“. Glavni sudija prekidom ništa nije dobio, posle tri minuta mečje nastavljen, a transprent je ostao na tribinama?!.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari