Sa folklornog festivala iz Pirota kućama poneli ćilim 1Foto: Zoran Panić

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić danas je priredio prijem za učesnike 14. Medjunarodnog folklornog festivala koji traje u ovom gradu do 10. avgusta. Nisu izostali ni uzajamni pokloni. U poklonima koje je predstavnicima ansambala iz Rusije, Makedonije, Kostarike i Kolumbije, uručio Vasić bio je naravno i pirotski ćilim, jedan od brendova po kome je Pirot poznat i van gradnica Srbije.

– Hvala vam što ste izabrali da dodjete na ovaj naš Festival i u naš grad. Festival je prilika da se upoznamo sa drugim kulturama i običajima i da naši ansambli vide kako radi ansambli iz drugih zemalja. Piroćanci vole folkor a za to je dokaz sinoćni koncert na Omladinskom stadionu- rekao je Vladan Vasić i pozvao ih da opet dodju u ovaj grad.

Direktor Doma kulture Miško Ćirić, uz zahvalnost učesnicima Festivala, je rekao da festivala ne bi bilo da u proteklih 13 godina nije bilo podrške Grada Pirota i gradonačelnika.

– Verujem da ćemo i ovoga puta ispuniti očekivanja gradjana i Grada i da će uživati u nastupu ansambala i da ćemo i dalje imati podršku za organizovanje festivala- rekao je Ćirić.

Učesnici Festivala kažu da su naišli na srdačan prijem domaćina i da se lepo osećaju u Pirotu.

– Zaista se lepo osećamo u Pirotu i želimo da se na Festivalu predstavimo u pravom svetlu- kažu članice ansambla iz mesta Novozipka u Rusiji Olga Halhova i Galina Zakrasovskaja.

Laura Sofija iz mesta Soča u Kolumbiji kaže da su veoma srećni što učestvuju na ovom Festivalu.

– Hvala organizatoru što nas je pozvao da se predstavimo i u Pirotu. Domaćini i gradjani su veoma ljubazni i ta atmosfera se oseća u celom gradu- kaže Sofija.

Festival organizuje Dom kulture u okviru Pirotskog kulturnog leta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari