Šabačke balerine predstavljaće Srbiju na međunarodnom takmičenju u Dubaiju 1Foto: K. V. /Danas

Polaznice Baletskog studija „Flex“ iz Šapca, učestvovaće na Međunarodnom baletskom takmičenju u Dubaiju, koje se održava od 3. do 5. februara 2023. godine.

Novogodišnja priredba, održana u sali Kulturnog centra u Šapcu, u kojoj je nastupilo oko 40 balerina, uzrasta od tri do 20 godina, imala je za cilj da prikaže sve ono što su ove talentovane devojčice naučile tokom godine, ali i da se, zahvaljujući ulaznicama od koncerta, prikupe sredstva za predstojeće međunarodno takmičenje.

– Izveli smo prvi čin baleta „Krcko oraščić“, sa muzikom Čajkovskog. Ovim povodom smo se svi okupili kako bi podržali naše mlade talente na njihvom takmičenju u Dubaiju. Nadamo se da ćemo se vratiti sa dobrim rezultatima i ostvariti uspeh, rekla je vlasnica studija Jelena Milovanović za Danas.

Šapčanke će biti jedini rekreativni baletski studio koji će predstavljati Srbiju, a nadmetaće se sa balerinama iz Egipta, Mađarske, Rumunije i baletskim školama domaćina.

Šabačke balerine predstavljaće Srbiju na međunarodnom takmičenju u Dubaiju 2
Jelena Milovanović, Foto: K. V. / Danas

– Na tamičenju će se izvoditi različiti stilovi, od klasičnog baleta, savremene igre, džez baleta do modernih igara. Svako će imati priliku da se pokaže u najboljem svetlu i u svom stilu da predstavi svoj grad i svoju državu, rekla je Milovanović.

Za Šapčanke je ovo bila uspešna godina u kojoj su osvajale nagrade na brojnim takmičenima.

 

Inače, 10 devojčica iz ovog šabačkog studija vanredno pohađa Baletsku školu „Lujo Davičo“ u Beogradu, koja će već naredne godine, kako je najavljeno, otvoriti izdvojeno odeljenje u ovom gradu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari